Her krøp kvikksølvet under minus 30 i natt

KALDEST I TROMS: Det ble målt 30,3 minusgrader på Bardufoss Lufthavn natt til fredag.

KALDEST I TROMS: Det ble målt 30,3 minusgrader på Bardufoss Lufthavn natt til fredag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Meteorologen kan nå nærmest garantere fint nyttårsvær. Og det kalde, klare vinterværet vil vare minst én uke til.

DEL

På Bardufoss Lufthavn ble det målt 30,3 minusgrader natt til fredag, men det er ventet at temperaturen vil øke ganske kraftig utover dagen, også i Indre Troms.

- Det som skjer, er at det begynner å blåse. Østavinden blåser bort den kalde lufta som ligger nede i enkelte dalstrøk. Det blir fortsatt kaldt i Indre Troms, men temperaturen vil stige avhengig av hvor vinden slår ned. Der den ikke slår ned, vil det holde seg rundt minus 20. Der vinden kommer til, vil det bli rundt minus 10, forteller vakthavende statsmeteorolog Trond Lien ved Vervarslinga i Nord-Norge.

-14,3 i Tromsdalen

Også i Tromsø var det kaldt i natt.  På målestasjonen ved Vervarslinga ble det målt -10,3. I Tromsdalen var temperaturen nede i -14,3.

Fredag ventes det liten til stiv kuling på utsatte steder om ettermiddagen og kvelden. Lørdag kan det bli opptil liten kuling utsatte steder på fjellet og i utsatte kyst- og fjordstrøk i Troms. Det kan også komme litt nedbør.

- Det vil komme litt lett snøfall fredag ettermiddag og kveld, vesentlig på indre strøk. Men med vind fra øst blir det ikke snakk om store mengder.

(Saken fortsetter under bildet)

Skjermdump: Yr.no

Skjermdump: Yr.no Foto:

Lørdag blir stort sett en fin dag værmessig i Troms.

- Den nevnte nedbøren passerer, og i morgen blir det stort sett opphold og til dels pent vær. I Sør-Troms kan det imidlertid komme snøbyger, først og fremst på ytre strøk, opplyser Lien.

- Stabil værsituasjon fremover

Prognosene for været nyttårsaften er nå nokså sikre.

- Det ser bra ut med tanke på vind også. Fjellfyrverkeriet i Tromsø vil nok gå som planlagt. Det kan riktignok bli litt vind i Nord-Troms.

- Ingen skyer i sikte?

- Nei, det blir klart og kaldt. Jeg ser for meg at det blir en fin kveld.

- Hvor lenge vil dette været vare?

- Vi får en ganske stabil værsituasjon fremover. Også for Tromsøs del blir det gjennomgående samme værtype den nærmeste uken. Stor sett fralandsvind, lite nedbør og kuldegrader, sier Lien.

Artikkeltags