Til alle de som har fryktet at sjakk-OL i tromsø skulle gå i vasken; Her er dagens gladnyhet:

Etter det Nordlys erfarer, vil sjakk-OL får 12 millioner kroner over revidert nasjonalbudsjett.

Tromsøværing og stortingsrepresentant Øvyind Korsberg, Frp, bekrefter at han er svært optimistisk på Tromsøs vegne.

- Det er all grunn til å tro at det er flertall for å bevilge 12 millioner kroner ekstra til sjakk-OL. Høyre, Frp, Venstre og KrF sikrer et flertall for det.

Ikke forankret

Sjakk-OL ba om 15 millioner, men med 12 millioner ferske kroner blir det garantert sjakkfest i Tromsø i august.

Korsberg sier dog at ingenting er formelt forankret enda.

- Men jeg regner med at dette går i orden. Og det gjør det fordi svært mange har gjort en meget god jobb for Tromsø her. Jeg må få lov til å trekke frem Venstre-byråd Jonas Stein fra Tromsø kommune, som flyttet de første brikkene. Høyres Kent Gudmundsen har også vært en viktig medspiller, sammen med Lene Hansen fra sjakk-OL-organisasjonen, sier Korsberg.

Korsberg sier han hele tiden har følt at dette er en sak som måtte løses.

- Jeg har vært veldig engasjert i denne saken siden tidenes morgen. Det er utrolig viktig å få fullført sjakk-OL, både for Tromsø, landsdelen og Norge.

Sterk i troen

- Var du i tvil om det ville ordne seg?

- Det er bestandig sånn at ingenting er klart før det er klart. Og det har vært en krevende prosessen, men jeg har opplevd stor forståelse for viktigheten med å få det på plass. Så vi har jobbet med det som mål, og selv om det har vært kritiske faser, så synes jeg vi har hatt god trykk på saken i rett retning, og nå ser det ut til å gå bra til slutt, sier Korsberg.

Leder i Krf i Troms, Helga Marie Bjerke sier at også hun er sterk i troen på at dette løser seg.

- Jonas (Stein, Venstre) og jeg har vært i flere møter i Oslo med "våre" folk og ut fra de tilbakemeldingene vi nå har fått, når Høyre og Frp også stiller seg bak dette, er at dette ordner seg, sier Bjerke til Nordlys.

- En verdensnyhet

President i Norges sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson, er lettet og håper inderlig nyheten stemmer.

- Jeg tror ikke Korsberg går ut med noe sånt uten at det er korrekt, så det er ingen tvil om at dette er veldig godt nytt for oss, sier sjakkpresidenten til Nordlys.

- Vi er takknemlige og glade, fortsetter han.

Aulin-Jansson sier usikkerheten rundt de siste millionene har vært vanskelig for Norges Sjakkforbund.

- Det har vært en ganske dum situasjon. Spesielt da nyheten ble spredd utover hele sjakkverden, skapte den stor usikkerhet. Veldig mange nasjoner har meldt seg på, og organisert seg for å delta. Blant annet fikk vi mye oppmerksomhet fra FIDE.

- Hva sier de nå da?

- Jeg har ikke vært i kontakt med dem foreløpig, men vi har en livesending som går ut til hele sjakkverden, så jeg fikk kastet gladnyheten inn der, sier Aulin Jansson.