En stor steinblokk raste onsdag ettermiddag ned på fylkesvegen mellom Gryllefjord og Torsken og sperret veien ved Torskenskaret.

Ketil Hanssen bor i Torsken, og forteller at det ikke er første gang det kommer steiner rasende ned fra fjellsiden og ut på veien.

- Man vet jo at om det kommer regn på denne årstiden, ja så kommer det stein ned her. Det har skjedd flere gang bare i år, forteller Hanssen.

Har selv flyttet stein fra veien

- Jeg har selv vært ute å flyttet stein bort fra veien når jeg har kjørt her. I dag var steinen litt for stor til at jeg klarte å flytte den, forteller han videre.

Hanssen forteller at de fleste innbyggerne i Torsken må kjøre denne veien hver dag for å komme seg til barnehage, skole, butikk og andre ting som finns i Gryllefjord og ikke i Torsken.

- Det er jo ikke særlig betryggende, sier han.

- Det er slik som kan skje

Prosjektleder for Torskenpakken, Geir Østvik, i Statens vegvesen sier han fikk melding om raset klokken 15.00 i dag.

- Jeg har selv ikke vært på rasstedet, så jeg vet ikke så mye om det, sier Østvik til Nordlys.

For to år siden ble det sprengt ut en fanggrøft på ti meter på øversiden av veien, for å unngå at steiner skulle falle ned på veien.

- Men det betyr selvfølgelig ikke at veien er 100 prosent rassikker. Det som skjedde i dag er høyst beklagelig, men det er slik som kan skje, sier Østvik.

Rundt klokken 17.00 var steinblokken ryddet bort fra veien.

LES OGSÅ: - Vi hørte et brak og så kom raset nedover mot veien