Vitner kan ringe legevakta

Tromsø kommune ber øyenvitner som har behov for å prate med noen om ulykken i Storgata i Tromsø om å ta kontakt med legevakta.

Tromsø kommune ber øyenvitner som har behov for å prate med noen om ulykken i Storgata i Tromsø om å ta kontakt med legevakta. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Mange var vitner til ulykken i Storgata onsdag. LES MER:

DEL

Tromsø kommune informerer om at vitner som trenger behov for noen å snakke med etter trafikkulykken midt i Storgata onsdag, kan ta kontakt med legevakta.

Legevakta har telefon 776 28 000.

Kan være sårbart

Kommunen kommer med følgende råd til vitnene:

«Å være vitne til en ulykke er en dramatisk opplevelse for alle. De fleste vil likevel kunne håndtere dette gjennom sitt eget nettverk. Enkelte er mer sårbare for slike inntrykk pga tidligere erfaringer eller lignende. Dersom man trenger hjelp for å håndtere dette kan man kontakte sin fastlege eller legevakta.»

Det skriver de på sine hjemmesider.

Snakk med barna

Kommunen råder foreldre til barn som har vært vitne om å prate med barna.

«Dersom barn har vært vitne til ulykken er det viktig at disse slipper å være alene men blir ivaretatt av foreldrene eller andre omsorgspersoner. Vær åpen i samtalen med barnet, men la barnets spørsmål styre samtalen. Hvor detaljert man skal svare er avhengig av barnets alder. Vær tydelig på at de som er skadet får hjelp fra helsevesenet,» råder kommunen i en pressemelding.

Artikkeltags