Da Virkelig ble foreslått, ble alle andre sjanseløse.

– Det var rett og slett ingen andre forslag som var i nærheten av å nå opp. Ettersom tromsørussen hørte forslaget, sa nesten alle som en: JA! forteller Jøran Bakkeby, årets russepresident.

Stolt og overrasket

– Jeg er stolt – og overrasket. Det er også selgerne av avisen. Flere av dem ønsker å gå sammen med meg i russetoget, ler Trond Schjefstad, initiativtaker til og daglig leder av Virkelig.

Han bestemte seg for å starte magasinet sommeren 2005. Ideen kom da han hørte om erfaringene fra Oslo i et radioprogram.

– I Tromsø har prosjektet og salget gått over all forventning. Folk i byen har tatt det imot på en flott måte, sier Sjefstad.

Ler godt og tilføyer: - Folk er svært hyggelige, særlig kundene på OBS! Det får bare være en selger der av gangen, og derfor må selgerne advare hverandre mot å bli stående for lenge å prate – da får de ikke solgt!

Tromsø er blitt en bedre by

For tromsørussen er dialogen Virkelig-salget har åpnet for en av årsakene til at magasinet ble valgt som æresruss.

– Tromsø er blitt en bedre by. Virkelig har gitt selgerne en mulighet til ny verdighet, og gitt dem og folk flest i Tromsø en mulighet til å snakke sammen. Det har gjort byen enda mer åpen, tolerant og inkluderende, sier Bakkeby.

– Schjefstad har gjort en imponerende innsats, sier han.