Vil ha Wordfeud på nynorsk

GRÜNDER: Håkon Bertheussen fra Tromsø blir oppfordret av nynorskmiljøet til å lage en sidemålsutgave av Wordfeud.

GRÜNDER: Håkon Bertheussen fra Tromsø blir oppfordret av nynorskmiljøet til å lage en sidemålsutgave av Wordfeud. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Blir det Ordleik?

DEL

- En nynorskutgave av Wordfeud vil gi store pedagogiske gevinster, sier Vebjørn Sture (24), påtroppende leder i Norsk Målungdom (NMU).

Landsmøtet i Norsk Målungdom sist helg ga klart uttrykk for at det er på tide å la nynorskbrukerne få spille Wordfeud på sitt eget språk. I en uttalelse påpeker landsmøtet også at både bokmåls- og nynorskelever vil dra fordel av et slikt tilbud.

Enkelt og morsomt

- Nynorsk- og bokmålselever har det til felles at de ser for lite nynorsk rundt seg i hverdagen. Wordfeud på nynorsk vil være en enkel og morsom måte å lære seg nynorsk på, uansett hva den enkelte eleven har som hovedmål, forklarer Sture, som selv har vokst opp med bokmål som hovedmål.

- Mange elever, særlig de med bokmål som hovedmål, møter ikke nynorsk andre steder enn i norsktimene på skolen. Da er det ikke rart at de synes det blir vanskelig å lære seg. Å tilby nynorskversjoner av mobilspill som Wordfeud er en glimrende måte å nå ut til disse elevene på.

Den nyvalgte NMU-lederen tror også en nynorskutgave av Wordfeud vil vere lønnsomt for spelskaparen, Wordfeud-gründer Håkon Bertheussen fra Tromsø.

Stor appell

- Wordfeud på nynorsk vil utvilsomt ha stor appell i nynorskmiljøene. I tillegg kommer alle de potensielle kundene som i utgangspunktet er bokmålsbrukere, men som vil ha Wordfeud på nynorsk for å øve seg i det - akkurat slik vi ser at mange bokmålselever har for eksempel Facebook på nynorsk.

Artikkeltags