Vil ha sykehjem på toppen av øya

Artikkelen er over 14 år gammel

Bjørnar Østgård (76) vil stoppe planene om bygg av privatboliger på Bymyra. Han vil at Tromsøs gamlinger skal få bo der i framtida.

DEL

– Det er viktig at Tromsø kommune tenker langsiktig. Derfor politikerne sikre tomta til framtidig sykehjem, sier Bjørnar Østgård. Han står ved studentboligene på toppen av øya. Og ser på skogen. Men Østgård ser ikke bare trær. Han ser et splitter nytt sykehjem med perfekt beliggenhet. Han tror mange av byens eldre vil trives med å bo på tomta bak han.

Kan kuppes av private

Bjørnar Østgård er leder av Eldrerådet i Tromsø.

– Eldrerådet er kjent med at kommunen planlegger å selge området til private utbyggere som står klar med spaden. De vil bygge boligblokker på tomta. Vi vil fraråde en slik regulering, sier Østgård.

For rådet mener tomta må forbeholdes framtidas eldre.

– Tomta bak meg bør reserveres for fremtidig bygging av sykehjem eller andre eldreformål.

Bymyra ligger på toppen av Tormsøya. Mellom Vervarslinga for Nord-Norge, Presvannet og Prix-butikken på Elverhøy. Det er planlagt å bygge barnehage på en del av området. Barlindhaug har planer for resten.

– Jeg oppfatter politikerne i denne byen som fornuftige folk og tror de er klar over at det er prekært å finne egnet tomt for sykehjem. Da Sør-Tromsøya sykehjem skulle bygges, viste det seg at det var nesten umulig å finne tomt til bygget, sier Østgård.

Politisk behandling

Eldrerådet vil spare kommunen for leteaksjon denne gangen. De har funnet stedet, mener de.

– Om det blir bygd sykehjem eller tilrettelagte boliger for eldre er det samme. Men det blir langt flere eldre i kommunen om få år. Det gjelder å være føre var, sier Østgård, mens et og annet snøflak lander på han og tegningene av de planlagte boligene.

– Planene er godt i gang .

Derfor ber det rådgivende organet Eldrerådet om snarlig politisk behandling av saken. Det må skje før arbeidet med regulering av området til privat utbygging er kommet for langt, sier han.

Artikkeltags