Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha nasjonal OL-avstemning

Artikkelen er over 7 år gammel

Frp vil ha nasjonal folkeavstemning om det skal arrangeres OL i Oslo i 2022. DEBATT: Ønsker du at det skal arrangeres OL i Oslo i 2022?

– Det blir feil bare å holde folkeavstemning i Oslo, sier stortingsrepresentant Øyvind Korsberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– En bred folkelig forankring er av stor betydning for en ryddig og demokratisk prosess som skal sikre et slikt arrangement den nødvendige legitimiteten i befolkningen, sier Korsberg.

Store kostnader

Frp-talsmannen viser til at det er snakk om å bruke betydelige offentlige midler til formål som ikke er blant statens kjerneoppgaver.

– Erfaringer fra VM i nordiske grener 2011 viser at Oslo som arrangørkommune kan bidra til svært minnerike idrettsøyeblikk, sier han og mener det er forståelig at Oslo kommunes bystyreflertall ønsker å forankre et OL bredt i sin befolkning før formell søknad sendes.

LES OGSÅ: - Frp sier nei til OL i Oslo

Mer enn Oslo

Men Korsberg poengterer at OL er av vesentlig større dimensjoner, og omfatter et større område, enn et VM.

– Når vi nå vet at et OL er planlagt til også å omfatte flere kommuner og samtidig vil kreve en ubegrenset statsgaranti, er det naturlig at det reises spørsmål om bare Oslos velgere skal avgjøre dette spørsmålet, sier Korsberg som begrunnelse for forslaget om å gjennomføre en nasjonal folkeavstemning i forbindelse med årets stortingsvalg i september.

– Risikoen ved et OL i vil ligge hos alle landets skattebetalere. En statsgaranti bør absolutt forankres bredt på nasjonalt plan, og det kan bare skje ved en folkeavstemming, sier Frp-talsmannen.

Stemmer nei

– Hva vil du selv stemme dersom det blir en slik folkeavstemning?

– Jeg vil stemme nei. Det blir uten tvil snakk om altfor mye offentlige penger, sier Øyvind Korsberg. Han representerer Fremsikrittspartiet fra Troms.

Frp-representanten mener kostnadene ved en folkeavstemning vil bli nærmest ubetydelige, i og med at hele valgapparatet uansett er på plass. (ANB)

Kommentarer til denne saken