Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha nasjonal dugnad mot fattigdom

Artikkelen er over 11 år gammel

Dagfinn Høybråten foreslår felles front mot fattigdom.

KrF-leder Dagfinn Høybråten foreslår en nasjonal dugnad for å bli kvitt de verste utslagene av fattigdom. Han får støtte av flere partier, også et nølende Frp.

Fredag ble det arrangert fattigdomshøring i et digert telt på Youngstorget i Oslo. På rekke og rad måtte mange av landets toppolitikere står skolerett og erkjenne at mye er ugjort. Særlig fikk de rødgrønne, som har sittet med makten i fire år, klare meldinger fra de frammøtte.

– Vi nærmer oss sannhetens øyeblikk i kampen mot fattigdom. Det er på tide med en nasjonal dugnad. Partiene må sette seg sammen og komme i gang med det de er enige om. Det er faktisk en god del, sa Høybråten.

Bak arrangementet sto Velferdsalliansen, Kirkens Bymisjon Oslo, Samarbeidsforum mot fattigdom og Fellesorganisasjonen. Målet var å holde trykket oppe og konfrontere politikerne med brutte løfter, men også å høre konkrete utspill om hva som vil skje i den nærmeste framtid.

Et felles krav fra alle organisasjonene som jobber for de fattigste i samfunnet, er innføring av en nasjonal minstenorm for sosialhjelp, et beløp som skal være rettighetsbasert og som ikke skal være avhengig av den enkelte kommunes økonomi. (©NTB)