Vil ha flere russiske studenter

NY AVTALE: Rektor Anne Husebekk fra Universitetet i Tromsø og rektor Anatolij Voronin fra Petrozavodsk statlige universitet signerer en ny samarbeidsavtale. Det skjedde i Petrozavodsk i republikken Karelia mandag.

NY AVTALE: Rektor Anne Husebekk fra Universitetet i Tromsø og rektor Anatolij Voronin fra Petrozavodsk statlige universitet signerer en ny samarbeidsavtale. Det skjedde i Petrozavodsk i republikken Karelia mandag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Signerer to nye avtaler denne uka.

DEL

Denne uka er en delegasjon på om lag 20 personer fra Universitetet i Tromsø på en liten Russland-turné. Målet er mer kontakt og utveksling mellom Norge og Russland.

– Vi har underskrevet en samarbeidsavtale med Det statlige universitetet i Petrozavodsk i dag. Vi skal samarbeide om flere prosjekter, samt utveksling av studenter, forteller rektor Anne Husebekk ved UiT på telefon fra Russland.

Ny avtale onsdag

Russiske studenter er allerede godt synlige ved Universitetet i Tromsø. Nå blir russerne den klart største utenlandske studentgruppen i Tromsø.

Turen går videre til St. Petersburg på onsdag.

– Der skal vi også skrive under en samarbeidsavtale med St. Petersburg statlige universitet, forteller Husebekk.

Mange prosjekter

Universitetet i Tromsø samarbeider fra før blant annet med Det nordlige arktiske føderale universitet i Arkhangelsk (Narfu), begge universitetene i Murmansk, Syktyvkar statlige universitet i republikken Komi og Surgut statlige universitet i Khanty-Mansijsk.

Prosjektene er både på studentnivå og forskernivå.

– Nå har vi over 100 samarbeidsprosjekter med Russland, sier Husebekk.

Artikkeltags