– Vil føre til kriminalisering

Tromsøjenta Therese Charlotte Margrethe Nielsen (18) er topplassert på bloggnettstedet blogg.no ? med 40.000 unike brukere i døgnet.

Tromsøjenta Therese Charlotte Margrethe Nielsen (18) er topplassert på bloggnettstedet blogg.no ? med 40.000 unike brukere i døgnet. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Toppblogger mener solariumsforbudet vil få ungdom til å skaffe seg falsk legitimasjon.

DEL

Tromsøjenta Therese Charlotte Margrethe Nielsen (17) er topplassert på bloggnettstedet blogg.no – med 40.000 unike brukere i døgnet.

Les bloggen her.

Som en følge av bloggingen, får hun sponset solariumstimer. Regjeringen innfører 18-årsgrense i solarier fra 1. juli neste år. Innen 2014 skal alle solarier ha kompetent betjening. Selv fyller Nielsen 18 til neste år, men er likevel lite glad for forbudet.

– Jeg synes forbudet er dumt, for også mange unge under 18 vil ha litt farge i vintermånedene, sier hun.

Hun tror flere under 18 kommer til å anskaffe falsk legitimasjon når forbudet inntrer.

Blir bedre av sol

Hun mener ungdom under 18 bør få friheten til å velge selv om de vil sole seg.

– De må selv ta vare på helsa si. Det bør ikke være opp til lovverket å styre det, sier hun.

Hun mener forbudet overser at det finnes andre grunner til at unge tar solarium enn forfengelighet.

– Det er mange som har et medisinsk behov for litt solarium. Jeg kjenner personer som plages av eksem og som blir kvitt de verste plagene om de tar solarium jevnlig. sier Nielsen, som tar sol omtrent to ganger i uka.

– Jeg føler meg mye friskere og bedre når jeg har litt farge på kroppen. Særlig vi her i Nord-Norge trenger litt sol og litt tilførsel av D-vitaminer i mørketida.

Flere soler seg

– Det er viktig med tiltak for å sørge for at færre får kreft. Til tross for holdningskampanjer bruker stadig flere unge solarier, noe som innebærer en betydelig økt risiko for utvikling av hudkreft, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) om begrunnelsen for de nye reglene.

Hun henviser til studier som viser at risikoen for føflekkreft øker med 75 prosent for dem som begynner å bruke solarium før de fyller 30 år.

Artikkeltags