Vil forby dette i Tromsø

MISBRUK: Miljøpartiet De Grønne vil ikke at Tromsø kommune skal leie ut tomter til aktører som bruker eksotikse eller ville dyr i sine forestillinger.

MISBRUK: Miljøpartiet De Grønne vil ikke at Tromsø kommune skal leie ut tomter til aktører som bruker eksotikse eller ville dyr i sine forestillinger.

Artikkelen er over 3 år gammel

- Må ta avstand til misbruk av dyr i sirkus.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Miljøpartiet De Grønne vil ha slutt på sirkus i Tromsø, så lenge de ikke kan dokumentere tilfredstillende dyrevelferd, og fremmer et topunkts-forslag for å oppnå det. Der heter det:

1. Tromsø kommune leier ikke ut tomter eller bygg til aktører som benytter eksotiske eller ville dyr i sine forestillinger.

2. Tromsø kommunes utarbeider etiske retningslinjer for reglene rundt utleie av kommunens eiendom.

MDG sier at flere land er bevisste på dyrenes lidelser og innfører forbud og restriksjoner ved bruk av dyr i sirkus, noe man ikke har fått gjennomslag for nasjonalt, så nå ønsker MDG heller å sette fokus på saken lokalt.

- Vi ønsker at Tromsø kommune tar klar avstand til misbruk av dyr i sirkus og andre steder ved ikke å leie ut eiendommer eller bygg til aktører som ikke har tilfredsstillende dyrevelferd.

Forslaget kommer samme dag som Cirkus Arnardo annonser at de slutter med elefanter av "plasshensyn" og "dyrevelferd".

- Det er en fantastisk nyhet, sier Evans til Nordlys, men fortsatt mener han det er en lang vei å gå.

- Det er derfor vi har skrevet eksotiske eller ville dyr. Jeg kan ikke tenke meg at det finnes noen politikere som mener vi skal utsette dyr for overgrep, eller at vi skal leie ut Mandela-sletta for å tjene penger på brudd på dyrevelferden, sier Evans.

Han sier at landbruksdepartementets motvilje til å innføre regler og forbud har fått dem til å innse at lokale initiativ er eneste veien å å gå - akkurat som Lillehammer har gjort.

Artikkeltags