Vil fjerne øl-sladden

Slik er presentasjonen av Mack-øl hos bryggeriforeningen.

Slik er presentasjonen av Mack-øl hos bryggeriforeningen.

Artikkelen er over 8 år gammel

- Skadelig for bransjen at man ikke får informere om produktene. SI DIN MENING: Bør bryggeriene få skrive om sine produkter på internett?

DEL

Bryggeri– og drikkevareforeningen fortsetter å presse politikerne til å endre forbudet som gjør at de ikke kan skrive informasjon om øl på internett.

Direktør i bryggeriforeningen, Petter Nome, sier til NTB at han forventer noe vil skje i saken.

Også Mack-direktør, Harald Bredrup, har tidligere hoderystende fått erfare at det kan koste dem dyrt å presentere sine produkter på deres hjemmeside.

- Man kan jo lure på hvilket år man lever i, uttalte han tidligere i år til Nordlys.

LES OGSÅ: Raser mot ølsladd

Ikke reklame

Siden i fjor sommer har svarte bokser vært dekket til alle ølprodukter på bryggeri– og drikkevareforeningens nettsider, etter at Helsedirektoratet truet med bøter på 25.000 kroner dagen for brudd på forbudet mot alkoholreklame.

Nome mener det ikke er snakk om reklame.

– Vi snakker ikke om å reklamere for drikkevarer, men å legge ut informasjon på nettet om smaker og hva slags mat drikkevarene passer til, sier Nome.

LES OGSÅ: Er Helsedirektoratet driting?

Det siste året har Bryggeri– og drikkeforeningen stadig forsøkt å legge politisk press på politikerne for å endre forbudet.

Selger mindre

– Men det virker ikke som helseministeren eller andre er veldig interessert i dette. Likevel er det krefter innenfor noen av de politiske partiene som jobber med dette. Vi forventer at noe vil skje i saken, men spørsmålet er bare om det skjer før eller etter valget, sier Nome.

De siste årene har salget av øl sunket. I juni i år sank salget av øl med 2,87 prosent i forhold til samme måned i 2011. Det betyr at nordmenn drakk 665.315 liter mindre øl i juni i 2012 enn i juni året før. Dette forklare Nome først og fremst med det dårlige været.

– Men det er skadelig for bransjen at det ikke er mulig å gi ut informasjon om produktene våre, sier Nome. (©NTB)

Artikkeltags