Vil bygge kystkulturhus og naust på Kvaløya

VIL UTVIDE: Kjetil Paulsen, Nelly Zakariassen og Leidulf Olsrud i Arctandria Kystlag vil bygge flere naust, forsamlingshus og kyststi på Kvaløya.

VIL UTVIDE: Kjetil Paulsen, Nelly Zakariassen og Leidulf Olsrud i Arctandria Kystlag vil bygge flere naust, forsamlingshus og kyststi på Kvaløya. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Kystlaget Arctandria med store planer.

DEL

Fjæra på Kvaløya, ved siden av kystlagets område Stakken, skal bli byens nye rekreasjonssted med nye naust og forsamlingshus – om kystlaget Arctandria får gjennomslag i kommunen for sine planer.

Aktivitetsbygg og ti naust

– Tomta på åtte mål er nabotomt til vårt område. Stakken som i dag består av naust og et aktivitetsbygg. Vi ønsker å utvide og trenger spesielt et egnet forsamlingslokale, et kulturbygg om du vil, forteller Nelly Zakariassen.

Hun er med i kystlagets planleggingsgruppe som for tiden er i dialog med Tromsø kommune, og som arbeider med reguleringsendringen som trengs. Tomta eies av en privatperson og kystlaget har skrevet en intensjonsavtale om å få kjøp av arealet. Planer og skisser er under utarbeidelse, men kystlaget har ikke foreløpig økonomiske kalkyler for utbyggingen.

– Vi har en vei å gå i forhold til finansiering av prosjektet, sier Zakariassen.

– Men selv om det er uavklart akkurat i dag, skal ikke det få ta motet fra oss. For dette er en drøm, og vil være et fantastisk bidrag til å styrke bevaringen av vår gamle kystkultur som er kystlagets formål og hovedoppgave.

Kyststi for rullestoler

De har vært i forhåndskonferanse med kommunen og har gjennomført nabovarsling og møter.

– Det hyggeligste er nabolagets positivitet. Stakken brukes i dag som rekreasjonsområde for mange, både barn og voksne. En tilrettelegging og opparbeiding av fjæra ved siden av, vil utvide dette. Vi planlegger også en kyststi som er tilrettelagt for rullestoler, som også vil øke tilgjengeligheten.

I helga hadde de invitert til Stakkendag med servering av mat fra havet, presentasjon av gamle båter, motorer, smedprodukter og husflid.

– Vi i matgruppa i kystlaget ser spesielt fram til å få et eget kjøkken. Å holde mattradisjonene i hevd er også en viktig oppgave.

Artikkeltags