Vil bruke CO2 for å smelte ned Nordpolen

BARE SPØKTE: Første visepresident i Stortinget og representant for Fremskrittspartiet i Troms, Øyvind Korsberg.

BARE SPØKTE: Første visepresident i Stortinget og representant for Fremskrittspartiet i Troms, Øyvind Korsberg. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Frps Øyvind Korsberg vil ta i bruk uortodokse metoder for å åpne Nordøstpassasjen.

DEL

– Vi ønsker å slippe ut mer CO2 for å få fortgang på issmeltingen som kan åpne Nordøstpassasjen, sier Øyvind Korsberg.

Det var i en meningsutveksling om fremtidige transportveier i Nordområdene Troms Fremskrittspartis stortingsmann Øyvind Korsberg kom med ønsket om å ignorere alle advarsler om klimagassen CO2. Arbeiderpartiets Anne Marit Bjørnflaten trakk frem mulighetene Nordøstpassasjen gir når havisen trekker seg tilbake mot Nordpolen. Hastigheten isen trekker seg tilbake med holder ikke for Korsberg.

– Vi ønsker å slippe ut mer CO2 for å få fortgang på issmeltingen som kan åpne Nordøstpassasjen, sa Øyvind Korsberg på debattmøtet som Bedriftsforbundet holdt i går hvor næringsdrivende møtte store deler av Tromsbenken på Stortinget.

Bedriftseierne var mye fokusert på å fortelle stortingspolitikerne at mer penger trenges og mer organisasjon må på plass for at få en samferdsel som er tilpasset den virkeligheten næringsdrivende i Troms lever i.

Ikke importere

Korsberg ser ikke det som et problem å slippe ut mer av klimagassen CO2.

– Hvor mye CO2 mer ønsker du at Norge skal slippe ut?

– Vi slipper ut det som er nødvendig for å åpne Nordøstpassasjen. Jeg setter ingen grenser på det, sier Øyvind Korsberg.

Han mener at tiden er overmoden for å åpne opp langt flere anlegg i Norge som kan drive fremstilling av gasskraft uten rensing.

– Jeg er positiv til alle anlegg som kan settes opp, spesielt i nord. Ta bare mulighetene for aluminiumsverk drevet av gasskraft. Det må da være mye bedre enn at vi sender gassen til?Europa, hvor den omdannes uten rensing. Så importerer vi den igjen for å bruke den på Østlandet. Det må da være mye bedre at vi får den inn til kysten og setter den i drift her, sier Korsberg.

Hinsides

Bellonas Frederic Hauge tror nesten ikke det han hører. Han raser mot Frps visepresident i Stortinget.

– Jeg må bare si at det er jo selvsagt en menneskerett å være idiot hvis man vil. Men Korsberg er jo så uansvarlig at han kan ikke tas seriøst, freser Hauge.?

Han mener at Korsberg nå går over etiske og moralske grenser.

– Hva Korsberg kommer med her er hinsides hva som er moralsk akseptabelt.?Det er så på jordet, at jeg kan nesten ikke få sagt det, sier Hauge til?Nordlys.

Han håper Korsberg får en opptrekk av partiledelsen.

– Dette kan ikke en stortingsmann si på alvor.?Jeg håper nå at Siv tar han inn på kontoret og forteller at selv hun skjønner at dette er galskap, sier Hauge.

Bellona-toppen lurer på om?Høyre og Erna Solberg skal samarbeide med folk som har denne holdingen.

– Det skal bli interessant å se.?Dette er en foreløpig høydare i politisk dumskap, sier han.

– Uansvarlig og useriøst. Jeg steilet på utsagnet i møtet.?Han nå ønsker å fremprovosere klimaendringer.?Det er nye toner, sier Aps Anne Marit Bjørnflaten i en kommentar.

Artikkeltags