Gå til sidens hovedinnhold

– Vi må bry oss

Artikkelen er over 12 år gammel

Hausberg snakket om Slettaelva-tragedien og Gaza.

– Jeg er glad og stolt over at så mange har funnet hit i dag, for Gaza har vi fått litt på avstand nå. Kanondrønnene har stilnet, sa ordfører Arild Hausberg sa han holdt appell for Gaza på Stortorget lørdag.

Hausberg snakket også om skytetragedien på Slettaelva.

– Fredag rammet en katastrofe Slettaelva. I slike situasjoner er det lett å bli handlingslammet. Derfor er jeg glad for at kommunen hadde kriseberedskap og personell drillet i å takle kriser. Kommunen har døgnåpen telefon for de som trenger det. Og så håper jeg av vi evner å være medmennesker – at vi kan snakke sammen og bry oss om hverandre. Mange er berørt av tragedien, sa han.

Håper på Obama

– Katastrofen i Gaza er ikke over. Israels blokade må oppheves, FN må tungt inn i gjenoppbyggingen av Gaza og USA må bestemme seg for å sette foten ned for Israel. Håpet er at Obama blir en klar og tydelig stemme, sa han på torgmøtet.

Palestinakomiteen og Vennskap Tromsø-Gaza arrangerte møtet under hovedparolen: Okkupasjonen fortsetter - Gaza trenger fortsatt vår støtte. I tillegg til Hausberg holdt også Elisabeth Sausjord, Palestinakomiteen, appell. Ragnar Olsen og Gerd Stamsø Munch sørget for kunstneriske innslag.

David var sjanseløs

Hausberg beskrev Israels bombing av Gaza som Davids kamp mot Goliat.

– Men i denne kampen var David sjanseløs. Jeg er skuffet over at Israel, og særlig Israel, har brutt internasjonale avtaler på punkt etter punkt. Ikke bare har Israels reaksjon vært helt ute av proporsjoner, landet har også bombet skoler og pressebygninger. Kritikken mot Israel kommer fra hele verden, også fra FNs generalsekretær, sa Hausberg.

Proteseverksted en suksess

Hausberg roset alle som har engasjert seg i solidaritetsarbeid for ofrene for bombingen av Gaza.

– Det er viktig å vise at vi bryr oss. Innsamlingsaksjonen for proteseverksted som startet i Tromsø har spredd seg til hele landet. Sammen kan vi sørge for at det blir penger nok til en hjelp som monner, sa Hausberg.

Og minnet det om lag 50 frammøtte om at Gaza fremdeles har et enormt hjelpebehov og at situasjonen i området fremdeles er uavklart.