Mer snø i vente, men så skal det snu

NEDBØR: Lørdag og søndag blir det en del nedbør i Troms, enten i form av snø eller regn.

NEDBØR: Lørdag og søndag blir det en del nedbør i Troms, enten i form av snø eller regn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag morgen våknet Tromsøværinger opp til snø. Meteorologen kan melde om mer snø på søndag, men at det blir penere vær til uka.

DEL

- Lørdag og søndag kommer det til å bli en del nedbør, enten i form av snø eller regn. I lavtliggende områder kommer det som regn, forteller meteorolog Sivim Müller fra Vervarslinga i Nord-Norge.

- På Vervarslingen på toppen av Tromsøya kommer det nok til å snø i hele dag, men nede ved flyplassen kommer det som regn. Det er altså ganske variert vær på øya og i resten av fylket, sier hun.

Lørdag formiddag er det to grader i Tromsø, men på kvelden skal temperaturen synke.

Lettere vær

Søndag begynner med snøvær, men utover dagen letter skyene.

- Til mandag letter det nok opp, men det kan komme litt snø da også. Vi er bare i april så det er litt for tidlig til å forvente noe vårvær, sier hun.

Det er varierende vær i hele fylket.

- Det kommer en del nedbør nå på grunn av et luftmasseskille. Det kommer kjøligere luft fra nord og varmere luft over land. Da dannes det skyer og det blir nedbør.

Bedre til uka

Til uka blir det sannsynliigvis mindre skyer og temperaturen stiger.

- Det er mye som tyder på sol og temperaturer over null hele døgnet. Det har dannet seg et høytrykk mot Kolahalvøya, noe som fører til oppholdsvær. Det blir fralandsvind utover uka som tar med seg de siste skyrestene, forklarer Müller.

- På grunn av fralandsvinden blir det nok mye vind, og det kan komme opp i stiv kuling enkelte steder, sier hun.

Artikkeltags