4. klassetrinn på Bjerkaker skole i Tromsø hadde i lang tid planlagt å avslutte skoleåret med en hyggelig tur til Telegrafbukta, det populære utfartsstedet i fjæra på Sydspissen av Tromsøya.

Men det plutselige snøværet og kulden har fått dem på andre tanker.

Nå utsettes kveldens turen til høsten på grunn av vinterværet.

Skulle ha klassisk avslutning

LES MER: Dette er Tromsø 16. juni: - Jeg skal bare ut å spikre igjen vinduene, jeg

- Vi fikk så mange mailer fra foreldre som ville utsette at etter nøye vurderinger og innspill fra værsyke foreldre har vi valgt å utsette, sier klassekontakt Hege Andreassen.

Planen var å grille i fjæra, leke med ungene, spille fotball og sandvolleyball, gå på line og andre koselige aktiviteter i kveldssola.

- Det skulle være en klassisk avslutning, men vi avlyser på grunn av været. Det går ei grense, og den er tydeligvis nådd når det snør i juni, sier Andreassen.

Konturene av drittvær har vært synlig på yr.no lenge. Likevel vardet optimistiske, og satset på å få til arrangement.

- Men når under en tredjedel av trinnet kommer, er det bedre å utsette, sier Andreassen.

- Snøvær i juni er ganske spesielt

Hun forteller at rundt havlpartene av elevene på trinnet, og deres foresatte, har vært på fotballturning i Heggelia i helga.

- Der har de fleste ligget i telt i regn og sludd hele helga. Det spiller nok inn, sier Andreassen, som har stor forståelse for at mange ønsker å utsette våravslutningen.

- Vanligvis bruker jo ikke været å stoppe oss her nord. Såvidt jeg kan huske er det dørste gang jeg avlyser noe på grunn av været, men snøvær i juni er også ganske spesielt. Og vi vet jo at det kommer mer godvær. Så da er det greit å vente med turen.

Har du tatt bilder av snøværet? Send oss dine værbilder til tips@nordlys.no.