Advokat Tor Børseth understreker imidlertid at han og Svanhild Jensen ikke har tatt stilling til anken ennå. Han har studert dommen, men avstår fra å gi kommentarer til innholdet.

- Det betyr at du ikke har funnet opplagte momenter i dommen som umiddelbart gir grunn til å anbefale en anke?

- Nei.

Børseth er sparsom med kommentarer men regner med at han og hans klient vil ha tatt en avgjørelse i løpet av denne uka, i god tid før ankefristen går ut 14.april.

Støtte på internett

Bare timer etter at resultatet av dommen ble gjort offentlig kjent, har støttespilleren til Svanhild Jensen åpnet ei internettside til støtte for tobarnsmoren.

– Vi er flere småbarnsforeldre som reagerte med vantro og fortvilelse over at Svanhild Jensen tapte omsorgsretten for barna sine i retten I den forbindelse har vi laget en internettside til støtte for henne og hennes sak, sier Ragnar og Lindis Rokstad til ANB. De har tatt initiativet til siden.

På nettsiden oppfordres folk til å sende en ferdig utfylt e-post til barne- og familieminister Laila Dåvøy, hvor man protesterer på vedtaket.

Besteforeldre vil overta

Svanhild Jensens foreldre sier til NTB at de gjerne vil overta omsorgen for barna. Tor Børseth mener imidlertid det er lite aktuelt. Barnevernet har nok allerede funnet et fosterhjem, og de vil bli hentet i løpet av de nærmeste dagene, mener advokaten.

Kommuneadvokat Ulf E. Hansen bekreftet overfor Aftenposten i går at det i denne saken ikke vil bli vurdert familieplassering.

Det var Nord-Troms tingrett som mandag avgjorde at den 23 år gamle kvinnen ikke får omsorgsrett til sine to barn. Retten konkluderte med at Jensen har for dårlige omsorgsevner, dette ble blant annet begrunnet med at 23 åringen har en IQ under middels.

Politisk handlingslammelse

– Vi kan ikke godta myndighetenes skandaløse håndtering og den politiske handlingslammelsen i denne saken. Det finnes nok av ressurser i samfunnet i dag til å kunne ta vare på våre medmennesker og gi barn rett og mulighet til å vokse opp med sine biologiske foreldre. En IQ-test bør ikke være en rettesnor for om vi er gode nok foreldre eller ikke. Slikt minner mer om diktatoriske metoder for å sile ut de svakeste i et elitesamfunn, sier støttespiller Ragnar Rokstad.