Gå til sidens hovedinnhold

Kjent forsker til UiT

Artikkelen er over 3 år gammel

Han har studert matematikk, matematisk økonomi og filosofi i Ulm, Bordeaux og Frankfurt. Nå er han klar for Tromsø.

– Universitetet i Tromsø har fått en fremragende forsker som skal styrke fagmiljøet i matematikk. Cordian Riener fra Tyskland arbeider i en forskerstilling i en nasjonal matematikksatsing med støtte fra Tromsø forskningsstiftelse og Bergens forskningsstiftelse, skriver Bergens forskningsstiftelse i en pressemelding.

Ønsker tett samarbeid

Før Cordian Reiner kom til UiT arbeidet han ved Universitetet i Konstanz og Aalto-universitetet i Helsingfors.

– I disse dager deltar Reiner på en konferanse i Bergen, der en rekke av de fremste matematikerne i Norge er samlet. Konferansen er et ledd i Bergens forskningsstiftelse og Tromsø forskningsstiftelse initiativ til en nasjonal satsing på matematikkfaget. Som en del av denne satsingen, tilsettes Cordan Reiner og tre andre unge matematikere på høyt internasjonalt nivå, med sikte på at de skal kvalifisere seg til professorater på universitetene i Tromsø, Trondheim, Oslo og Bergen, opplyses det om.

Det er Sigmund Selberg, professor og instituttleder ved Matematisk institutt på UiB.

– Vi vil kunne knytte matematikkinstituttene i de fire byene tettere sammen. Vi har også en flott mulighet til å invitere fremragende internasjonale forskere til å gi seminarer og kurs på tidsaktuelle matematiske tema, og å initiere samarbeid mellom forskere internasjonalt, sier han.

Cordian Reiners forskningsprosjekt heter «Symmetri i kvantitativ og alogoritmist reell algebraisk geometri».

Kommentarer til denne saken