Gå til sidens hovedinnhold

UDI hastebehandler film-anke

Artikkelen er over 9 år gammel

Nordisk Ungdomsfilmfestival (NUFF) øyner et lite håp.

Nordisk Ungdomsfilmfestival (NUFF) øyner et lite håp om at de to unge palestinske filmskaperne likevel kan komme til Tromsø og vise sin film fra Gaza.

Riham Alghazali og Fatema Abuowda er begge 21 år gamle og så fram til å kunne besøke NUFF for å vise sin egen film og delta på workshop med andre filmskapere. Men de fikk begge avslag på sin innreisesøknad av den norske ambassaden i Tel Aviv.

LES OGSÅ: Filmskaper dropper NUFF

NUFF ble ikke vurdert som viktig nok, og UDI fryktet at de to filmskaperne ikke ville returnere til Gaza etter besøket i vennskapsbyen Tromsø. Både Tromsøs ordfører Jens Johan Hjort, flere ungdomsorganisasjoner og lege Mads Gilbert som ble verdenskjent for sin innsats under angrepene mot Gaza i desember 2008 ba utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sørge for at filmskaperne kunne komme til Tromsø.

UDI opplyste til NTB tirsdag at de ville kunne hastebehandle en anke.

LES OGSÅ: Henne tør ikke norske myndigheter slippe inn i landet

– De har lovet oss en hurtig behandling av anken. Dersom dette går fort, kan Riham Alghazali og Fatema Abuowda rekke å komme til Tromsø mandag, sier festivalsjef for NUFF, Herman Greuel til NTB.

Festivalen åpner torsdag, men de palestinske filmskaperne vil kunne rekke å få vist sin egen film fra Gaza og delta på et folkemøte om det arrangørene oppfatter som en kulturell boikott av Gaza. (©NTB)

LES OGSÅ: - Slipp dem inn