Gå til sidens hovedinnhold

TV-pirater dømt til fengsel

Artikkelen er over 9 år gammel

To forretningsmenn på Finnsnes er dømt til henholdsvis 90 og 75 dagers fengsel for ulovlig distribusjon av TV-signaler.

FINNSNES (Nordlys): De 80 personene som var kunder i nettverket har allerede fått forelegg på 12.000 kroner hver for å ha kjøpt ulovlig TV-tilgang. Nå har Senja tingrett dømt de to forretningsmennene som skaffet disse husstandene ulovlig tilgang fra Canal Digital og Viasat.

LES MER: Brødre solgte ulovlige TV-sendinger for lek

Mennene fikk fengselsstraffer, på henholdsvis 90 og 75 dager, hvorav 30 dager betinget. I tillegg må de samlet betale 140.000 kroner i erstatning til Canal Digital for tapte abonnementsinntekter, og hver for seg i underkant av 63.000 kroner i inndragning til statskassen for det de tjente på den ulovlige virksomheten.

Pågikk mer enn fire år

Senja tingrett sier allmenne hensyn veier tungt i saken, da det er snakk om ulovlig næringsvirksomhet med stort spredningspotensial, som er konkurransevridende i forhold til lovlig virksomhet og som er vanskelig å oppdage.

Det ulovlig nettverket på Finnsnes var i drift i mer enn fire år før politiet stengte det i november 2010.

Retten finner det også skjerpende at mennene har brukt firmaet sitt i den ulovlige virksomheten, noe som er med å gi opplegget større preg av profesjonalitet.

Firmaet også dømt

Pengestrømmen fra det ulovlige nettverket skal ha gått rett inn i foretaket deres, og der skal pengene ha vært brukt til å kjøpe varer som seinere er solgt uten at dette framgår av regnskapene til bedriften. Senja tingrett mener derfor at også foretaket, som sterkt involvert i den ulovlige virksomheten, må straffes. Firmaet ble etter dette dømt til å betale 350.000 kroner i bot og inndragning til staten.