Turgåer oppklarte villmannskjøringen

OPPKLARTE SAKEN: Her er snøskuterne turgåeren fant i skogen.

OPPKLARTE SAKEN: Her er snøskuterne turgåeren fant i skogen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet retter stor takk til turgåer for oppklaring av saken om villmannskjøringen med snøskuter i barneløypa i Kroken i Tromsø

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Fredag rykket politiet i Tromsø ut med flere skuterpatruljer for å stoppe det de beskrev som villmannskjøring med snøskutere i Bamseløypa i Kroken i Tromsø.

- Vi fikk melding fra flere som var i slalomløypa i Kroken om at det var noen som bedrev villmannskjøring i Bamseløypa (barneløypa, journ. anm), sa operasjonsleder Øyvind Gundersen ved Troms politidistrikt til Nordlys.

Men da politiet kom frem var skuterkjørerne forduftet. Politiet lette både i området og innover på fjellet en god stund, men uten å klare å spore opp skuterkjørerne.

De fikk sikret seg noen spor, men inntil i går var saken fremdeles uoppklart.

Turgåer fant skuterne

Men lørdag kveld gikk politiet til aksjon og fikk beslaglagt de to skuterne som ble brukt under vilmannskjøringen. De fikk også sporet opp gjerningsmennene. Alt takket være en oppmerksom turgåer.

Turgåeren hadde lest om saken på nordlys.no, og da han lørdag var på tur i området ved Tønsvika oppdaget han to snøskutere som var forsøkt gjemt bort i granskogen.

LES MER: Villmannskjøring med snøskuter i barneløypa

Den oppvakte mannen sikret seg bildebevis av skuterne og tok deretter kontakt med politiet. Som en følge av hans tips kunne politiet dermed gå til aksjon mot skuterførerne.

- Vi har innbrakt de to skuterne og har også hatt skuterførerene inne til avhør. Nå betegner vi saken som oppklart og avsluttet, forteller operasjonsleder Gundersen til Nordlys søndag.

Gundersen forteller videre at politiet retter en stor takk til den oppvakte turgåeren.

- Hans innsats var helt klart viktig for å oppklare saken, sier Gundersen.

Skuterne var forsøkt gjemt bort

Til Nordlys forteller turgåeren, som helst vil forbli anonym, at det var tilfeldig at han oppdaget skuterne i skogen.

- Jeg var på vei nedover skuterløypa da jeg oppdaget noe i sidesynet. Da jeg gikk nærmere fant jeg de to skuterne stående under et tre i skogen. Det var tydelig at de hadde forsøkt å gjemme de bort, så da husket jeg hva jeg hadde lest i avisen, tok et bilde, og tok deretter kontakt med politiet.

Overfor Nordlys gir han uttrykk for at han setter pris på at saken nå er oppklart og at hans oppdagelse har medvirket til at saken ble løst.

Politiet rykket ut med flere skuterpatruljer for å få en slutt på den farlige kjøringen, men da de kom frem var gjerningsmennene forduftet.

- Deretter har vi lett etter de innover på fjellet og rundt omkring, men vi har ikke funnet dem.

Men snøskuterkjørerne slipper ikke unna så lett.

- Vi har sikret oss noen bevis i forbindelse med biler som sto parkert på parkeringsplassen, så denne saken er vi ikke ferdig med, forteller operasjonsleederen, som også føyer til at det vil bli opprettet sak på forholdet.

- Slik oppførsel kommer vi til å slå ned på, avslutter han med.

Artikkeltags