Mens besteforeldre, tanter, venner og naboer satt igjen i Burfjord, sov de to jentene på et ukjent sted.

– Vi vet ikke hvor de er og hvem som tar seg av dem. Ingen har ringt og fortalt hvordan turen herfra har gått, sier Jan Helge Jensen.

Hans yngste sønn henter fram leker og klær som ligger igjen etter jentene som to fra barnevernet og to polititjenestemenn hentet onsdag ettermiddag. Gutten, som går i barneskolen, var sammen med mora Bodil Jensen da niesene hans forsvant i en bil.

– Jeg hadde vært noen dager i Nordreisa for å venne meg til å være borte fra døtrene mine. Likevel ble jeg som lamslått da pappa ringte og fortalte at nå hadde barnevernet hentet dem, sier Svanhild Jensen.

Med på turen

Advokat Ulf Hansen uttalte til TV2 at barnevernet tok kontakt med Svanhild Jensen og spurte om hun ville følge jentene sine til Dyrøy.

– Jeg personlig fikk aldri en slik forespørsel. Derimot tok advokaten min kontakt med meg og sa at bilen med ungene skulle stoppe i Nordreisa. Jeg pakket sammen noen få eiendeler de har i huset der jeg holder til, og ventet på at de skulle komme. Men de dukket aldri opp. De lot meg ikke si adjø til dem, og jeg aner ikke når jeg får se dem igjen, slik jeg har rett til etter dommen i tingretten, sier hun.

Da hun skjønte at barna hadde kjørt forbi Nordreisa, dro hun hjem til foreldrene sine i Burfjord.

Hun forteller at hun hadde avtale om et møte med barnevernet den 7. april. Da skulle hun planlegge overflytting til fosterhjem. Hun sier også at hun tidligere har bedt om utsettelse av et slikt møte inntil kommunens advokat og hennes advokat fikk snakke sammen. En slik utsettelse fikk hun uten at det ble satt fram noen innvendinger fra barnevernets side.

Håper

Hun håper at hun får se barna sine igjen ganske snart, og hun satser alt på å vinne ankesaken når den kommer opp i lagretten.

– Jeg lever i håpet om at barna skal få lov å komme hjem og vokse opp med familien sin. Akkurat nå får jeg støtte fra familien, fra venner og naboer. Leger og annet støtteapparat trenger jeg i grunnen ikke, sier Svanhild Jensen.