Trykket datterens ansikt ned i bursdagskaka hennes

Artikkelen er over 6 år gammel

Foreldre dømt for overgrep mot to barn.

DEL

En mann (44) og kvinne (36) bosatt i Troms er dømt for legemsfornærmelse mot sine to barn, som i dag er 9 og 4 år gamle.

OBS: Nordlys.no skrev i går at de to var dømt for gjentatte overgrep etter straffelovens paragraf 219. Dette er ikke riktig. De to er dømt for to tilfeller av legemsfornærmelser, etter paragraf 228.

Paret var tiltalt for i 2011 og til slutten av april 2012, og ha mishandlet sin mindreårige datter og sønn ved flere anledninger.

Blant annet skulle foreldrene ha truet med å slå og sparke dattera dersom hun skitnet til klærne sine utendørs, eller ikke gjorde som de sa. De var også tiltalt for å ha gjentatte ganger ha slått henne med flat hånd på hodet eller baken, sparket og lugget henne, og for at hun skulle ha vært vitne til at foreldrene slo og sparket lillebroren.

Jenta har forklart i dommeravhør at det verste var når foreldrene dro henne etter håret og det føltes som om det skulle løsne.

På bursdagen til jenta, skulle mora ha tatt tak i hodet til datteren og trykket ansiktet hennes ned i en kake. Kaken hadde jenta fått fra noen naboer.

De var også tiltalt for gjentatte ganger å ha truet med å sparke sønnen og at de gjentatte ganger skulle ha slått han med flat hånd i hodet eller baken.

Forholdene skjedde mens familien var bosatt i Oslo og senere i Karlsøy kommune i Troms.

Da saken skulle opp i Nord-Troms tingrett fant flertallet i retten at det var knyttet usikkerhet til hvor grov volden som var utøvd av foreldrene faktisk hadde vært. I tillegg fant retten at det var knyttet usikkerhet til hyppigheten av volden som er utøvd i Oslo. Flertallet fant det derfor ikke bevist at det forelå vold som faller inn under straffelovens paragraf 219, som omhandler grov vold eller gjentatt mishandling av barn.

Foreldrene ble derfor dømt for to overtredelser av straffelovens paragraf 228 til 60 dager betinget fengsel.

Artikkeltags