Gå til sidens hovedinnhold

Tromsømann skutt i jaktulykke

Artikkelen er over 7 år gammel

Flydd til UNN.

En mann fra Tromsø ble onsdag truffet av haglskudd i området Abisko-Torneträsk i Nord-Sverige. Han var på jakttur med sin bror.

Operasjonsleder Tone Didriksen i Midtre Hålogaland politidistrikt bekrefter over Nordlys at mannen er bosatt i Tromsø.

Mannen, som er i 30-årene, skal være lettere skadd. Jaktulykken blir etterforsket av svensk politi.

Det var jaktkameraten som kontaktet AMK etter ulykken. UNN i Tromsø sendte ambulansehelikopteret til Abisko, og returnerte til UNN med mannen.

Ifølge den svenske avisa NSD skal mannen har vært på jakt med to venner da han ble vådeskutt. Jaktlaget skal ha vært på rypejakt.

Pressevakt Per Christian Johansen med UNN i Tromsø sier at de har tatt i mott en mann i slutten av 30-årene som skal ha hatt moderate skader.

Politiet i Norrbotten sier til Nordlys at de fikk første beskjeden via politiet i Norge klokken 15.15.

- Vi gikk i gang med en felles redningsinnsats. Den første opplysningen vi fikk gikk ut på at han var skadet av skudd, sier vakthavende befal i Norrbotten , Hans Österlund til Nordlys.

Han rekvirerte helikopter til sitt personell samtidig som AMK i Tromsø sendte ambulansehelikopteret over grensa.

- Vi er der oppe nå, og etterforsker hva det er som har skjedd. Det vi vet er at det er tre mannlige jegere fra Norge. De befant seg sør for Abisko, en mil oppe i fjellet. Vi foretar en åstedsundersøkelse og prater med de to som er igjen, sier Österlundh.

Senere onsdag kveld korrigerte politiet antallet jegere og det korrekte tallet er to. De bekrefter også at de to jegerne var brødre.

Svensk politi sier også i kveld at den uskadde broren måtte forlate sin skadde bror for å komme seg til et område med mobildekning. Han ringte norsk politi og redningstjeneste som siden tok kontakt med Norrbotten-politiet i Luleå.

Han vet fortsatt ikke om det var et selvskudd eller om mannen ble truffet av skudd fra jaktkameraten. Slik han har oppfattet det er mannen truffet av flere hagl i "kroppsdeler".

- Etterforskningen vil fortelle oss mer. Det viktigste er tross alt at mannen ikke er alvorlig skadet, sier Österlundh.

Kommentarer til denne saken