Gå til sidens hovedinnhold

Tromsøarkitekter vant konkurranse

Artikkelen er over 13 år gammel

Om Øresunds framtid.

Tromsøarkitekter har de beste visjonene for hvordan regionen Øresund skal se ut i framtida.

De tromsøbaserte arkitektkontorene Dahl&Uhre og 70ºN gikk helt til topps i konkurransen Øresundvisjoner 2040.

Noen synes det er langt fram til et eventuelt OL i Tromsø i 2018. Andre tenker like mye på år 2040. Vinnerne av Øresundvisjoner 2040, for eksempel.

Om noen tenker på å sende blomster til seiersarkitektene, vent noen dager! Vinnerne er for tida i København. I går mottok de pris under utstillingsåpningen i Dansk Arkitektur Center. Det vinnende prosjektet er kalt MOSAIC:: REGION.

– Prisens beløp? Vet ikke. Men vi håper vi får råd til en lille en, spøkte professor i urbanisme Knut Eirik Dahl like før avgang til landet det er så godt å være norsk i. Vinnerne vet ikke i hvilken grad de blir tatt med videre i utviklingen av regionen.

– Men vi er allerede invitert til flere konferanser.

Får prisen torsdag

Torsdag mottar arkitektkontorene Dahl&Uhre og 70ºN 1.pris i konkurransen Østersund 2040. Prisen deles med en annen vinner. Overrekkelsen finner sted i København. Konkurransen ble utlyst høsten 2007 av stiftelsen Realdania, og administreres av Dansk Byplanlaboratorium.

Øresundvisjoner 2040 er en konkurranse om fremtidsbilder for regionen, og målet for konkurransen er å skape debatt om regionens utvikling. _Vi ønsker en utvikling som skaper optimale fysiske rammer for et mangfoldig liv basert på en bærekraftig utvikling sosialt, økonomisk og miljømessig, skriver Øresundvisjoner 2040 i en pressemelding.