Rune ga kompisen sauer i bursdagsgave: – Jeg har satt en skummel standard

TO FÅR: Rune Madsen ga kompisen Bjørn Cato Traasdahl to sauer i bursdagsgave.

TO FÅR: Rune Madsen ga kompisen Bjørn Cato Traasdahl to sauer i bursdagsgave. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I ren misunnelse på kompisens nye hus, valgte Rune Madsen å gi han en bursdagsgave litt utenom det vanlige.

DEL

– Jeg har ikke snakket med han siden han fikk gaven. Det så ut som han ble ganske sjokkert, forteller Rune Madsen til Nordlys.

Det var iTromsø som omtalte saken først.

– Det var en humoristisk gave som tok litt av, forteller Madsen og ler.

To sauer i gave

Han hadde nemlig plassert to sauer ved det nye huset til Tromsø-investor og eier av bilfirmaet Traasdahl AS, Bjørn Cato Traasdahl.

Madsen sier at bakgrunnen for gaven er at han er litt misunnelig på Traasdahls nye hus.

– Jeg bygde bolig for to år siden, og så bygger han et enormt mye større hus som jeg er litt sjalu på. Jeg har mobbet han litt for dette huset da, og kalt det for fjøs. Så jeg tenkte at han trengte en del dyr til dette fjøset, forklarer Madsen, og legger til at huset er så langt unna et fjøs man kan komme.

– Han gikk rett på spøken. Jeg lot sauene stå der i en halvtime, og han var i full gang med å ringe rundt for å sjekke om noen andre ville ta over. Bjørn Cato trodde oppriktig sauene var blitt hans odel og eie, sier han.

Flink med dyrene

Selv om gaven kom som et sjokk, forteller Madsen at kompisen tok ansvar for de to sauene.

– Han hentet ei bøtte med vann til dem, og plukket litt gress. Jeg tror han fint hadde klart å ta vare på dem. Jeg hadde egentlig tenkt å la dem stå der i en time, men jeg fikk bonden til å hente dem litt før, ler Madsen.

Selv synes han gaven egentlig var fin.

– De var jo to veldig søte og snille sauer som passer godt inn der. Før i tida gikk det sauer på det området, så kanskje han burde revurdere. Kanskje jeg skal gi han et par kyr til neste år, sier han og legger til at han skal ta seg en tur til byen å kjøpe en ordentlig fin gave.

– Bursdagsfeiringen skal være lørdags kveld. Sauene får nok ikke være med på festen, og jeg er vel heldig om jeg slipper inn etter dette!

Har satt standarden

– Jeg forventer en blodig hevn. Jeg har sjekket innkjørsla mi flere ganger i dag, men det står ingen kyr eller griser der så langt. Kanskje jeg burde installere et overvåkningskamera?, forteller Madsen, og legger til at han har satt en standard på bursdagsgaver som blir å ramme han selv negativt.

– Det blir jo spennende å se hva han finner på til min bursdag.

Artikkeltags