Tromsø-forsker starter nytt nettsted

NYTT TIDSSKRIFT: Pål Johan Karlsen blir redaktør for det nye fagnettstedet Psykologi.no.

NYTT TIDSSKRIFT: Pål Johan Karlsen blir redaktør for det nye fagnettstedet Psykologi.no. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Pål Johan (38) blir redaktør.

DEL

Pål Johan Karlsen (38), forsker i psykologi ved Universitetet i Tromsø, blir redaktør for det splitter nye nettstedet Psykologisk.no. Det nettbaserte tidsskriftet vil starte opp i 2014 og har som mål å drive fagformidling, samt å publisere fagartikler i psykologi.

Karlsen, som er tilknyttet Institutt for psykologi ved Universitet i Tromsø, går av etter seks år som redaktør i Tidsskrift for Norsk Psykologiforening. Han har tidligere utgitt både fagbøker og skjønnlitteratur, og er også fast bidragsyter i A-magasinet. Han har en doktorgrad i psykologi fra Universitetet i Oslo.

- Psykologisk.no tar mål av seg å fylle et tomrom i norsk psykologi, skriver den påtroppende redaktøren i en pressemelding.

- Til nå har det ikke eksistert et generelt tidsskrift som favner bredden av faget. Psykologi er det vitenskapelige studiet av atferd og mentale prosesser. Det er ikke lite. Vi tar mål av oss å bli en inkluderende møteplass for psykologifaglig interesserte og et bredt anlagt forum for fagfolk, sier Karlsen.

Utgis også internasjonalt

Det nye nettstedet blir et gratis tidsskrift, og målet er at det skal dyrke nyskjerrigheten rundt faget. Nettstedet skal også utgis internasjonalt under navnet Scandinavian Psychologist.

Nettsiden lanseres i samarbeid med Psykologiforbundet, en ny interesseforening for fagpersoner i psykologi.

- Inntil nå har det verken eksistert et felles tidsskrift eller noen samlende forening for fagpersoner i psykologi her i landet, sier leder i Psykologiforbundet, Gøran Gundersen.

Artikkeltags