Tromsø 2018 skal dra Tromsbanen

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Tromsbanen vil samarbeide med Tromsø 2018.

DEL

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete og Tromsø OL 2018 trekkes inn i arbeidet med Tromsbanen, forteller Bardu-ordfører Oddvar Bjørnsen.

Onsdag i neste uke samles den nye styringsgruppen for Tromsbanen til møte. Det betyr at Bjørnsen, fylkesrådsleder Paul Dahlø og en representant for NHO i Troms skal dra opp takten i planleggingen av en jernbane nordover fra Ofotbanen.

– Vi har fått det som ønsket i forhold til RDA-styret. Troms fylkeskommune skal være planmyndighet, Bardu kommune skal ha ansvar for bevilgningen på 8,5 millioner kroner til dette viktige samferdselsprosjektet, kommunen skal være ansvarlig for gjennomføringen, understreker Oddvar Bjørnsen.

– Vi ønsker så snart som mulig en samtale med samferdselsminister Liv Signe Navarsete. Og selv om Tromsbanen først og fremst skal planlegges for godstransport, tror jeg Tromsø OL 2018 kan forsterke oppmerksomheten og gjennomføringsmuligheten, sier Bardu-ordføreren.

Tromsbanen ble mer eller mindre reorganisert under er bredt møte på Polar Zoo i Salangsdalen i 2004. På møtet deltok blant andre jernbaneforkjempere, politikere og næringslivsfolk fra Nord-Norge og Norrbotn i Sverige.

Ledelsen i Bardu kommune er klar på å samarbeide både med forkjempere og eventuelle motkrefter for en jernbane. Representanter for Talma sameby i Sverige er involvert.

– Nå trykker vi på. Møtet onsdag i neste uke tror jeg blir både innholdsrikt og konstruktivt, sier Bjørnsen.

Artikkeltags