Tok fyr i huset hvor mann forskanset seg

Artikkelen er over 5 år gammel

Væpnet politiaksjon over.

DEL

Like før klokken 0900 onsdag morgen kom det melding om at bevæpnet politi hadde rykket ut til et bolighus på Gibostad på Senja. Inne i bolighuset hadde en mann i 40-årene forskanset seg etter at han tidligere samme dag hadde nektet å stanse for en politikontroll.

Både politi, ambulanse og brannvesenet rykket ut til stedet. De siste som en følge av at mannen skal ha truet med å sette fyr på huset.

Lensmann ved Lenvik lensmannskontor, Roger Magnussen, opplyste rundt klokken 0900 til Nordlys at de hadde sendt seks bevæpnede tjenestemenn til stedet.

Nordlys' reporter på stedet, Torgeir Bråthen, rapporterte rundt klokken 1000 at det hadde begynt å brenne i andre etasje samt taket på huset.

Politiet, som inntil da hadde holdt avstand til situasjonen, valgte da å ta seg da inn i boligen og gå til pågripelse av mannen. Brannvesenet kom til og fikk raskt kontroll på brannen.

Til Nordlys uttaler Magnussen at det fortsatt er usikkert hva som førte til at det tok fyr i huset, men at det er nærliggende å tro at det er mannen som hadde forskanset seg som satte fyr på egen bolig.

- I og med at mannen var alene i huset da det begynte å brenne er det jo nærliggende å anta at det er han selv som har satt fyr på huset.

Den pågrepne ble først fraktet til lege for undersøkelser, deretter vil man ta stilling til om han skal arresteres.

Tips Oss
TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Artikkeltags