- Han tilsto fredag ettermiddag i innledende avhør. Av hensyn til etterforskningen vil vi ikke si noe om mulig motiv, tidspunkt for drapshandlingen eller hvordan drapet ble begått, sier lensmann Arnold Nilsen i Lenvik til NTB.

Det var torsdag kveld en kvinne ble funnet drept i bagasjerommet på en bil som sto parkert ved infartsveien til Gryllefjord, like ved Gryllefjord fryseri. Bilen tilhørte den 33 år gamle somalieren, og poitiet mistenkte umiddelbart at drapsofferet var hans kone (28) som har vært savnet fra sitt hjem i Torsken siden oktober. Kvinnen var på jobb ved sykehjemmet i kommunen siste gang 19. oktober og skulle angivelig ha reist til en annen kant av landet. 22. november ble hun meldt savnet av sin arbeidsgiver, Torsken kommune.

Ble etterlyst

- Arbeidsgiveren var urolig fordi hun ikke hadde vendt tilbake, sier lensmannen.

Da kvinnen ble meldt savnet, opprettet politiet en såkalt undersøkelsessak for å finne ut om noe hadde tilstøtt henne.

- I den forbindelse ble hun etterlyst i inn- og utland. Også andre etterforskningsskritt ble iverksatt. I og med at kvinnen hadde fått endelig avslag på sin asylsøknad, kunne hun ha valgt å forlate landsdelen eller landet frivillig, sier lensmann Nilsen.

Ekteparet fra Somalia hadde begge fått avslag på sine asylsøknader. Parets to mindreårige barn, to gutter, er tatt hånd om av barnevernet.

- De går i en lokal familiebarnehage i Torsken, og den ene av barna er født her. Familien er godt kjent i bygda, sier ordfører Fred Flakstad. Ifølge ham ble det først kjent ganske nylig at de to hadde fått sine asylsøknader avslått. Familien har bodd i en kommunal leilighet i bygda Torsken, rundt seks kilometer fra kommunesenteret Gryllefjord.

Bistand fra Kripos

Lensmann Arnold Nilsen er foreløpig tilbakeholden med opplysninger i drapssaken. Dødsårsaken og hvor lenge kvinnen har vært død er ennå ikke kjent.

- Vi regner med at en foreløpig obduksjonsrapport vil foreligge over helgen. Det vil ta noen dager å få den avdødes identitet fastslått med sikkerhet, sier Nilsen.

Den 33 år gamle familiefaren ble pågrepet klokken 7 fredag morgen. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag. Han har oppholdt seg i Norge siden 2003. Mannen hadde jobb i en oppdrettsbedrift i Torsken.

Kripos skal bistå det lokale politiet med taktisk og teknisk etterforskning. Ifølge Nilsen blir det i helgen jobbet intensivt med avhør av vitner. Lensmann Arnold Nilsen i Lenvik kommune ber nå om tips i saken.

- Vi setter veldig stor pris på om alle som vet noe knyttet til dette, uansett hvor ubetydelig de måtte anse det for å være, ringer oss. Vi kan nås på telefonnummer 776 98 500.

Advokat Truls Heitmann er oppnevnt som forsvarer for siktede som mannen.

- Jeg hadde en samtale med ham akkurat nå, før avhør. Han var tydeligvis ikke fullt informert om siktelsen, så det jeg sa til ham var i all hovedsak hvilke rettigheter han har, sier Heitmann til Nordlys nyttårsaften.