TIL-kaptein med bil og helikopter til Oslo

Artikkelen er over 14 år gammel

Tromsø-kaptein Steinar Nilsen er underveis fra Værnes til Oslo i bil og helikopter som følge av at flygelederne på kontrollsentralen i Røyken sykemeldte seg i formiddag.

DEL

Sammen med seg på den omstendelige reisen har kapteinen TIL-styreleder Trygve Myrvang, Nordlys-journalist Anders Mo Hanssen og Håkon Grønbech fra Bladet Tromsø. De har kjørt bil til Koppang i Østerdalen, og skal deretter flys med helikopter til Oslo.

De fire var blant rundt 130 passasjerer på et fly fra Tromsø til Oslo som måtte lande på Værnes flyplass i Trondheim som følge av flygelederaksjonen.

Alle ankomster og avganger med fly til Oslo Lufthavn Gardermoen, Sandefjord lufthavn Torp, Kristiansand Lufthavn Kjevik og Fagernes lufthavn Leirin er innstilt inntil videre. Flygelederne på kontrollsentralen i Røyken sykemeldte seg i protest mot at Avinor-ledelsen anbefaler at Kontrollsentral Sør legges til Sola fra 2008 i stedet for Røyken.

Steinar Nilsen skal etter planen spille den viktige seriekampen mot Vålerengen i kveld. Resten av TIL-laget er allerede på plass i Oslo, mens Steinar Nilsen valgte å vente til i dag med å reise på grunn av problemer med omgangssyke. Han er fortsatt ikke helt restituert, og det er usikkert om han spiller hele kampen selv om han skulle komme seg til Oslo i tide. Men han satser altså alt på å komme seg fram i tide, da det er usikkert når flyene begynner å gå igjen.

All flytrafikk mellom Oslo og Nord-Norge er kansellert inntil videre. Ved 11-tiden mandag formiddag var det full stans og kaotisk blant passasjerene både på Gardermoen og Tromsø Lufthavn.

Artikkeltags