For et drøyt år siden sa Petter Paulsen opp jobben som kulturskolerektor på Senja og flyttet til Tromsø. Det var på tide å følge hjertet.

- Jeg synes dette er et veldig givende arbeid forteller han.

Han driver Alternativsenteret Norhealing i Tromsø. Her driver han med healing og hypnoseterapi. Han drar også hjem til folk og renser husene deres for negativ energi.

Går igjen

- I enkelte hus merker noen en negativ energi. De liker ikke å være der. De kan også oppleve at det er kaldt enkelte steder, eller at de ser ting eller opplever lyder, forteller han.

Grunnene kan være flere.

- Noen ganger har det vært en annen bosetting der før. I Tromsdalen har det for eksempel vært samiske bosettinger. Her kan noe av de gamle energiene ligge igjen, og folk kan gå igjen i husene, sier han.

I følge Paulsen er det som regel er det noen som ønsker å passe på, eller som har noe de vil formidle, og derfor ikke har kommet over på den andre siden.

Han oppnår kontakt, og sender dem over.

kommer på TV

Til våren blir Paulsen å se i programmet ”Den sjette sans” på TVNorge. Ti deltakere får ulike oppgaver hvor evnene deres blir satt på prøve. I hvert program går en ut.

- Jeg er med fordi jeg ønsket å teste meg selv, forteller Paulsen.

Utover det er han hemmelighetsfull om hvordan det går, og hvilke utfordringer han møter i programmet.

Det ble spilt inn i høst.

Fra Nord-Norge er det også med en person fra Sortland, og en fra Evenskjær.

Begynte i selskap

- Jeg har nok alltid vært interessert i det alternative. Lest litt i smug, smiler han.

Men det var for femten år siden han virkelig begynte. Han var i et selskap.

- Det var et veldig hyggelig lag, ei som var der hadde vondt i ryggen. Jeg la hendene på henne, og etter det har hun ikke hatt vondt, forteller Paulsen.

Han begynte med kurs og alternativ behandling i tillegg til jobben som kulturskolerektor.

Etter at han og kona flyttet til Tromsø i starten av november i fjor, har han sakte begynt å bygge seg opp en egen virksomhet. I september i år flyttet han den inn i lokaler i Skippergata. I tillegg til hans behandlingstilbud har to andre kvinner virksomhet i lokalene.

Alle har evner

Folk kommer med forskjellige problemer. Det kan være smerter, angst eller lyst til å bli kvitt røyksuget. Det første han spør folk om når de kommer, er om de har vært hos fastlegen sin med problemet.

- Jeg er veldig opptatt av at de skal ha vært i kontakt med lege. Jeg synes det er det riktigste etisk sett, sier han.

Han opplever at det kommer folk til han som har prøvd alt.

- De har vært på MR og andre undersøkelser og ender med å få smertestillende, da gjør jeg alt jeg kan for å hjelpe dem, sier Paulsen.

Paulsen mener at alle har evnene til å heale i seg.

- Noen velger å velge det bort. Noen er nysgjerrige og søker det gjennom øvelser og kurs, og noen har det medfødt, mener han.