Den profilerte politikeren og statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) har mistet lappen, etter å ha kjørt for fort på vei til et møte i Karlsøy kommune for en måned siden.

Han ble tatt av lensmannen, og registrert med en fart på 88 km/timen i 60-sonen. Ingebrigtsen ble ilagt en bot på 8000 kroner og fikk beslaglagt førerkortet for fire måneder.

Han kjørte i sin privatbil, og var i oppdrag som statssekretær i Næringsdepartementet.

Gjorde en feil

- Jeg har gjort en feil, og tar selvfølgelig konsekvensen av det. Det er en veldig dum ting å kjøre for fort, og jeg beklager det, sier Roger Ingebrigtsen til Nordlys.

Han spiller med åpne kort, og finner ingen grunn til verken å bortforklare eller legge skjul på det som skjedde på vei ut til Karlsøy kommune for en måned siden.

Dette er andre gang Ingebrigtsen mister sertifikatet som følge av fartsovertredelse. I 2002 måtte han være uten førerkort i 6 måneder, etter å ha holdt 95 km/timen i en 60-sone.

For om lag en måneds tid siden skjedde det altså på nytt. Roger Ingebrigtsen bekrefter dette overfor Nordlys, og forteller hva som skjedde:

- Kortversjonen er at jeg var på vei til et møte i Karlsøy kommune, og kjørte i 88 km/timen i 60-sonen og ble stoppet, sier han. I følge ham ble han stanset av lensmannen som hadde kjørt bak ham over en strekning, og målt farten ved gjennomsnittsmåling.

88 km/timen er rundt to kilometer over beslagsgrensen.

8000 i bot

- Jeg mistet sertifikatet for fire måneder og fikk en bot på 8000 kroner. Jeg erkjente selvfølgelig forholdet med en gang.

- Det er ingen grunn til å lete etter unnskyldninger. Det er en veldig dum ting å kjøre for fort. Det gjorde jeg. Det er en uting som man får ta konsekvensen av. Jeg finner ingen grunn til å bortforklare dette, sier Ingebrigtsen til Nordlys.

- Det er dumt. Jeg har gjort en feil, og det må jeg stå for.

Roger Ingebrigtsen er også høyaktuell i kampen om listetoppen på Arbeiderpartiets stortingsvalgliste i Troms foran neste års valg.

- Mennesker kan feile, og det kan også politikere gjøre. Så får folk tenke hva de måtte ønske om dette.

- Ikke relevant

- Du er midt inne i en nominasjonsprosess nå. Hva tenker du i forhold til det?

- Hadde jeg gjort meg skyld i en alvorlig kriminell handling, ville det selvfølgelig kunne få konsekvenser. Men jeg tenker at det å kjøre for fort har politikere gjort før, og det kommer sannsynligvis politikere og andre mennesker til å gjøre i framtiden. Jeg ser ikke dette som relevant i forhold til nominasjonen. Men det er jo selvfølgelig ikke noen behagelig situasjonen å bli tatt for fartsovertredelse og være uten sertifikat, sier han til Nordlys.

Roger Ingebrigtsen legger heller ikke skjul på at dette har skjedd ham før.

Tidlig på 2000-tallet ble han tatt i en fartskontroll i Kaldfjord på Kvaløya utenfor Tromsø. I forbindelse med en forbikjøring ble han registrert i 95 km/timen i en 60-sone. Fikk en klekkelig bot, og ble uten førerkort i seks måneder.

- Det var fryktelig dumt. Jeg beklager sterkt at jeg ga så mye gass i den situasjonen, sa en angerfull Ingebrigtsen den gang. Som også ga uttrykk for at han ville være mer forsiktig bak rattet framover.

- Jeg tror at alle som får bot eller mister førerkortet blir mer påpasselige i framtida, sa Ingebrigtsen i 2002.