Gå til sidens hovedinnhold

Svømte rundt Karlsøya

Artikkelen er over 12 år gammel

Adam (24) skylt i land søndag kveld.

– Jeg gikk ikke i land. Sannheten er at jeg var så sliten at jeg ble skylt i land, ler 24-åringen Adam Nordin. Søndag svømte karlsøyværingen Karlsøya rundt. Ni timer brukte han på den nærmere halvannen mil lange svømmeturen.

Impulsiv

Lørdag var han ute og dykket da han gikk tom for luft, men ferdig med å leke i vannet var han ikke. Han bestemte seg for å svømte ut til en kamerat som fisket fra båt litt lenger ute. På turen ut fikk den impulsive unge mannen en idé.

– Jeg tror jeg svømmer rundt øya, sa Nordin til vennen.

– Vent til du har fått deg en god natt søvn og masse mat i kroppen, sa kompisen.

Sånn ble det.

Klokken 12.30 søndag svømte Adam Nordin ut fra kaia på Karlsøy.

– Jeg hadde tørrdrakt, snorkel og en vannflaske. Under drakten hadde jeg bleier tatt fra datteren min. Upraktisk å måtte svømme i land hver gang jeg skulle tisse, sier han.

Nordin ble pappa til lille Aisha for tre uker siden.

– Jeg tenkte mye på henne, sier han.

Mannskapet fulgte med

På vestsiden av øya blåste det opp, så svømmeturen ble mer strabasiøs enn han hadde tenkt seg.

Mens Adam svømte, gikk familien bekymret rundt på land. Følgebåt hadde Adam ikke, så familien allierte seg med fergemannskapet og fikk dem til å se etter ham.

– Jeg så ferga da jeg var ved Andersvika. Ferga gikk nærmere land og saktere enn vanlig, tror jeg. Jeg så mannskapet stå på dekk, men valgte å ikke vinke til dem. Hadde jeg det gjort, så hadde de trodd at jeg var i vanskeligheter og trengte hjelp, sier Adam.

Ferga seilte videre mot Vannøya, mens Adam svømte i land for å fylle vannflaska.

– Da jeg krøp i land i Andersvika, var jeg så sliten at jeg bestemte meg for å avbryte svømmeturen ved neste nes. Men da jeg kom til neset, og så kaia i det fjerne, bestemte jeg meg for å fullføre, sier han.

Adam fullførte. Klokken 21.30 var han framme ved kaia – så utslitt at havet avsluttet turen for ham.

– Jeg rakk altså fram til kaien, bølgende skylte meg i land like ved, ler han.

– Flott tur, oppsummerer Adam, etter en lang natt søvn og god mat.

Elsker å presse seg

Nordin elsker å presse seg selv. Som 13-åringen syklet han fra Tromsø til Stockholm, tre dager etter at padlekurset var over padlet han fra Karlsøy til Tromsø – midt på vinteren og i regntøy og redningsvest. Neste ville stunt blir kanskje ett års isolasjon i den selvbygde bunkersen på Karlsøya.

– Mange mennesker i verden tvinges til årelang isolasjon. Jeg kunne tenke meg å vite hvordan det føles å være helt isolert, sier han.

– Jeg tror året der blir mitt neste stunt, men først må jeg utbedre bunkersen litt, sier han.