Svenske nynazister truet med å brenne ned huset til Tromsø-ordfører

FIKK NAZITRUSSEL: En svensk nynazist har publisert et trusselbrev på Tromsø-ordfører Jens Johan Hjorts Facebook-side.

FIKK NAZITRUSSEL: En svensk nynazist har publisert et trusselbrev på Tromsø-ordfører Jens Johan Hjorts Facebook-side. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

- Det virker som en kamuflert trussel, og er det noe jeg ikke har sans for er det trusler, og særdeles fra denne typen miljøer.

DEL

Det var etter ordfører Jens Johan Hjorts uttalelse om stengningen av nazistbutikken "Tromsø" i Berlin, som han kom med i dagens Nordlys, at en svensk nynazist skrev et truende innleg på Høyre-politikerens Facebook-side.

- Her er det en fyr som på et underlig vis kommer med en uttalelse om hva hadde jeg syntes om at han prøvde å sette fyr på boligen min. Det virker som en kamuflert trussel, og er det noe jeg ikke har sans for er det trusler, og særdeles fra denne typen miljøer, sier Hjort.

LES MER: Nazibutikken "Tromsø" endelig stengt.

Etter at nynazisten, på ukjent vis, publiserte innlegget på hans Facebook-vegg, ønsket Hjort å sende et signal tilbake.

- Jeg tenkte at dette var noe som var greit å få frem i dagslyset, sier han.

Ordføreren mener hele trusselen virker søkt.

-Han har kommet med en slags sammenligning som han åpenbart mener er relevant i forhold til det jeg har gitt uttrykk for, sier Hjort.

- Det får stå sin prøve

I saken gir Hjort uttrykk for lettelse og glede over at den nynazistiske butikken, som bar Ishavsbyens navn, har stengt.

- Han har kommet med en slags sammenligning som han åpenbart mener er relevant i forhold til det jeg har gitt uttrykk for, sier han.

I innlegget gir svensken uttrykk for at han ønsker å brenne ned Hjorts hus, og at det er sammenlignbart med ordførerens uttalelser.

Hjort føler seg ikke direkte truet, men legger ikke skjul på at det ikke er dagligdags å motta krasse brev fra personer i nynazistiske miljøer.

- Det får heller stå sin prøve. Dette er et miljø man må ta sterk avstand fra for å sende et signal om at de holdningene de står for har vi ingen sans for. Så får det være den risikoen man løper, sier Hjort.

Føler støtte i Tromsø

På Facebook har Hjort svart på svenskens trusler. I innlegget gjør han rede for at han ikke har noe til overs for at byens navn ble brukt over en butikk som selger nazi-effekter.

- Nå har jeg jobbet med å telle stemmer, men jeg ser at jeg har fått en veldig hyggelig tilbakemelding i form av en stor mengde mennesker som støtter det jeg gjør, sier Hjort.

Ordføreren mener dette forteller at han har Tromsøs befolkning i ryggen når han står opp mot nynazistiske provokasjoner.

- Jeg kjenner Tromsø og det er en av grunnene til at jeg blir så provosert, sier han.

- Det han og hans likesinnede står for det har jeg ikke møtt i Tromsø overhodet, og det er jeg veldig glad for, sier Hjort.

Artikkeltags