Styrker helikopterberedskapen med 32,6 mill - vil halvere responstiden

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 4 år gammel

Bardufoss får døgnbemannet helikopterbase. - Dette bidrar til å styrke beredskapen i nord, sier Regina Alexandrova (H).

DEL

Høyres stortingsrepresentant og forsvarspolitisk talsperson Regina Alexandrova er godt fornøyd med at regjeringa styrker Forsvarets helikopterberedskap i neste års statsbudsjett.

NRK fortalte søndag at regjeringa går inn for å bruke 32,6 millioner kroner på styrket beredskap. Pengene vil blant annet sikre døgnbemanning av helikopterbasene på Bardufoss og Rygge. Dermed mener Forsvaret at responstiden kan halveres fra to timer til én time, noe som vil være til hjelp når politiet trenger helikopterbistand.

- Riktig grep

- Jeg mener dette er et viktig og riktig grep fra regjeringen, som bidrar til god støtte for politiet i Troms. Dette vil sette Forsvaret i stand til å løse kritiske situasjoner mye raskere enn i dag - med halvering av responstiden. Dette bidrar til å styrke beredskapen i nord og gjør at vi kan bruke eksisterende kapasiteter på en bedre måte, uttaler Alexandrova til Nordlys.

Styrket bemanning på Bardufoss vil bedre Forsvarets mulighet til å yte transportstøtte til politiet.

- Vi har slitt lenge med for lang transportstøttetid, og nå vil man kunne komme mye raskere frem til åstedet, sier justisminister Anders Anundsen til NRK.

Forsvaret har totalt 18 Bell 412-helikoptere, likt fordelt på Bardufoss og Rygge.

Artikkeltags