Gå til sidens hovedinnhold

550 fortsatt uten strøm etter Ylvas herjinger. – Jeg har jobbet her i mange år og vært med på flere krisehåndteringer, men aldri vært borti en situasjon som dette

Artikkelen er over 4 år gammel

Arvid Åsmo i Troms Kraft forteller at de jobber på spreng for å få strømmen opp å gå igjen. Det er i hovedsak Lavangen kommune som er mest berørt.

Strømforsyning til Bardu og Målselv er opprettet, men Lavangen kommune er fremdeles uten strøm. Troms Kraft forventer at strømforsyningen vil gli gjenopprettet også der i løpet av kvelden, med mindre det oppdages flere skjulte feil.

– Jeg har jobbet her i mange år og vært med på flere krisehåndteringer, men aldri vært borti en situasjon som dette, forteller han.

Ekstremværet "Ylva" har ført til mange feil på én og samme linjestrekning.

– Det er veldig uvanlig. Når vi har fikset én feil så finner vi en ny en med én gang i samme område. Det bruker som regel bare å være en eller to på samme linje, forklarer han.

 

– Jeg har ikke oversikt over hvor mange feil vi har reparert, men det er mange. Det er ingen tvil om at det har vært voldsomt sterk vind.

Garasjetak på avveie

Enkelte steder var været så ille at montørene måtte trekke seg unna av egen sikkerhet.

– Personellets sikkerhet er vår høyeste prioritet. Én plass hadde et garasjetak blåst av gårde og tatt med seg noen høyspentledninger på veien, forteller han og legger til at Troms Kraft har hatt nok å stri med det siste døgnet.

– Siden "Ylva" traff Troms i går formiddag har vi totalt hatt 80 personer på jobb. Nå er det 25 ute og driver med feilretting i felt, sier han.

Åsheim skryter av innsatsen til de ansatte.

 

– Det er veldig dyktige folk, både på driftssentralen og montørsida. De er ivrige på å få ting på plass igjen, og synes det er spennende når det litt action, sier han.

Det som har vært utfordrende har vært å få oversikt over skadene, og å ivareta reparatørenes sikkerhet, opplyser Åsheim.

Koster millioner

Beredskapslederen forteller at Troms Kraft enda ikke har sett på kostnadene "Ylva" har påført dem.

– Det er snakk om både feilrettingskostnader og KILE-kostnader, så vi ender nok opp med et millionbeløp, forteller han.

– Det værste er at vi har kunder som har vært 26 timer uten strøm. Fredagstacoen blir nok noe utsatt i Lavangen, men gjør alt vi kan for å reparere feilene og krysser fingrene på at de som fortsatt er uten strøm får den tilbake i løpet av kort tid.

Kommentarer til denne saken