Strikkefest på biblioteket

Rebecca Rimestad (3) strikker for første gang.

Rebecca Rimestad (3) strikker for første gang. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Både små og store storkoste seg under strikkefestivalen i Tromsø. Se bildene fra strikkefestivalen her.

DEL

– Jeg skal strikke en sokk til Hanna Emilie, lillesøsteren min.

Tre år gamle Rebecca Rimestad fra Håpet i Tromsø kikker forsiktig opp fra strikkingen. De små hendene holder ivrige rundt pinnene og det lyseblå garnet.

– Det er ikke så vanskelig, det er artig synes jeg.

Hun smiler mens hun får hjelp av sin mor.

– Jeg er jo veldig glad i strikking da, sier mamma.

– Mye fint å se

– Det er mye fint å se her og gøy å gå rundt å kikke å få inspirasjon og ideer. Så er det jo artig at barna får prøve seg litt, sier mamma videre.

På Husflidsdagen som ble arrangert over hele landet lørdag laget Tromsø, Kvaløysletta og Ramfjord Husflidslag i samarbeid med Tromsø bibliotek og byarkiv sin egen vri med strikkefestival på biblioteket.

Over tre plan kunne små og store få se demonstrasjon av strikketeknikker, regnbuefarging, delta i konkurranser og de aller minste fikk prøve seg med pinnene under kyndig veiledning.

– Yrende liv

– Det har vært et yrende liv med folk hele dagen. 25 personer kom med hurtigbåten fra Harstad og det har kommet folk fra Nord-Troms. Mange tar seg ei helg i Tromsø for å få oppleve strikkefestivalen. Det er stor interesse for strikking for tida, forteller Husflidskonsulent i Troms Petra-Mari Linaker.

Kunsthåndverker og strikkebokforfatter Annemor Sundbø fra Setesdal hadde tatt turen til Tromsø for å holde foredrag under strikkefestivalen. Hun holdt foredrag om strikking i billedkunsten. Sundbø synes strikkefestivalen var inspirerende.

– Dette er veldig gøy. Jeg synes det er spesielt inspirerende å være her når det er så mangfoldig, sier hun.

Artikkeltags