Stjal bunad, men så angret han

Illustrasjonsbilde av Nordlandsbunad

Illustrasjonsbilde av Nordlandsbunad Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Et halvt år etter bunaden ble stjålet, fikk kvinnen mystisk pakke med "God Jul" utenpå og bunaden inntakt.

DEL

Det er Helgeland Arbeiderblad som omtaler den noe underlige historien.

Johanne Rasmussen fra Sømna hadde vært i 50-årsdag hos søsteren i Stavanger og feiret 17. mai med familien, men på togturen tilbake ble kofferten som inneholdt blant annet bunad, bunadskjorte, bunadsølv og bunadsko, flere dyre klær og i tillegg nye klær hun hadde kjøpt i Stavanger, stjålet.

Rasmussen kontaktet, i ren desperasjon, en synsk dame, som mente hun hadde sett en mann ta av kofferten på Lillehammer, skrivert Helgeland Arbeiderblad.

Da hun kontaktet politiet i Gulbrandsdalen om utsagnet fra den synske damen, ble hun ledd av.

Hun hadde heller ikke reiseforsikring, og alt håpe virket ute for å få seg en ny bunad.

- Det med reiseforsikring er en lærepenge for meg. Jeg hadde egentlig gitt opp håpet da jeg i forrige uke fikk en hentemelding fra posten om at det hadde kommet en pakke til meg fra en Vigdis Pettersen fra Åfjord. Men jeg kjente ingen fra Åfjord og trodde pakken var sendt feil. Da jeg hentet den sto det god jul over hele pakken, forteller Rasmussen til avisen.

Innholdet i pakken: bunaden, skjorta, sølvet og skoene og noen klær, men ingen beskjed fra personen som hadde tatt kofferten hennes.

Vigdis Pettersen er det forresten ingen som heter i Åfjord, men i det minste ble julen reddet for den glade damen fra Sømna.

Artikkeltags