Blant de mange parolene som ble vist frem i dagens 1. mai-tog i Tromsø var det én som skilte seg litt ekstra ut - en parole for legaliseringen av marijuana.

Parolen var riktignok ikke den som samlet de flerste bak seg, men den vakte likevel oppsikt.

- Vi har vel aldri i den tid jeg har vært aktiv opplevd at noen har stilt med en slik parole før, opplyser Bjørn Willumsen, leder i Fagforbundet i Tromsø.

Har stor takhøyde

Willumsen ser likevel ikke de største problemene ved at noen velger å bruke anledningen til å fronte slike meninger.

- Vi har i utgangspunktet stor takhøyde for hvilke paroler man kan stille med, så så fremt de ikke er i direkte strid med noen av hovedparolene så ser jeg ikke noe problem med at enkelte idelaister stiller med slike paroler. Budskapet for uansett stå for vedkommendes regning.

Ville hatt den fjernet

Like avslappet i forhold til marijuna-parolen er imidlertid ikke Ronny Johansen, leder for LO i Tromsø.

Til NRK opplyser han at han aller helst skulle sett at politiet eller noen andre hadde fått parolen fjernet.

- Vi har ikke klart å luke ut alle de parolene jeg mener ikke er forenlig med 1. mai, sier Johansen til kanalen.

Politiet i Tromsø er litt usikker på hvordan man skal reagere overfor slike paroler- om de i det hele tatt burde reagere.

- Det er litt i grenseland dette, rent juridisk sett. På generelt grunnlag har man jo demokrati og ytringsfrihet i Norge. På den andre siden er dette en slags oppfordring til straffbare handlinger, sier operasjonsleder Trond Høydal ved Troms politidistrikt til Nordlys.

Marijuana-marsj lørdag

Parolen kan nok ses på som et oppspark til den årlige marijuana-marsjen som skal holdes førstkommende lørdag over hele landet. I Tromsø har foreløpig 32 stykker meldt seg på Facebook-eventen til arrangementet som skal gå av stabelen klokken 1530.

Da vil tilhengerne av legalisering marsjere i eget tog gjennom Storgata. Sannsynligvis vil de også være litt flere enn de få som gikk bak den enslige legaliseringsparoleni dagens 1. mai-tog.

SE FLERE BILDER FRA DAGENS TOG HER: Se hvem som gikk i tog

LES OGSÅ: - Det er litt som om alle feirer bursdagen min