– Jeg blir helt satt ut. Det er sterk kost å bli satt opp på ei svarteliste og hengt ut for hele landet som maktovergriper, sier Bogstrand.

Også hennes tidligere kollega, Tone Warth vurderer å anmelde foreningen.

– Jeg skal nå gå igjennom disse listene og disse nettstedene, og vil så bestemme meg for om jeg anmelder de som står bak, sier Warth.

Ifølge Datatilsynets direktør Georg Apenes er «svartelista», både injurierende og ærekrenkende.

En av forfatterne bak lista er Rune Fardal. Han er leder for foreningen for psykopatofre og med i Gruppen familiens selvstendige rett.

Han håper å bli anmeldt.

– Ja, det gjør jeg. For er det slik at det skal være forbudt her i landet å advare mot fagfolk. Ja, da er Norge på en artig vei, sier Fardal.

– Det er hundrevis av barnevernsofre som står bak denne lista. De er mennesker som har vært utsatt for en særdeles traumatisk situasjon, fortsetter han.

Målet til de to foreningene er å legge ned barnevernet slik det er i dag og bygge opp et helt nytt.

Hensikten med «svartelista» er å få barnevernet i tale.

– Vi vil ha barnevernet ut av skyttergraven.

– Tror du at du får dem i dialog med å henge dem ut?

– Kanskje er vi nødt til å kaste en håndgranat inn i den lukka bunkersen de sitter i for å få dem ut?

To andre nordnorske fagfolk på lista er barnevernsleder i Tromsø kommune Birgitta Hartvigsen og psykolog Trond Bruun-Hanssen. Sistnevnte var Kvænangen kommunes sakkyndige i rettssaken mot Svanhild Jensen.

«Framstår som særdeles forutinntatt» og «som en bedreviter» er karakteristikker av Bruun-Hansen.

– Disse listene sier vel mer om dem enn det gjør om meg, sier Bruun-Hansen tørt.

Barnevernsleder Birgitta Hartvigsen havnet på listen etter at Tromsø kommune i Hålogaland lagmannsrett tapte saken mot fostermoren til den 14 år gamle jenta som rømte i kirkeasyl.

«Å lytte til barnet syntes vanskelig barnevernsleder i Tromsø Birgitta Hartvigsen g for deres leder Birgitta Hartvigsen» står det på hjemmesiden til psykopatofre.no

Heller ikke Hartvigsen tar seg nær av å bli hengt ut som barnemishandler.

– Nei, ikke personlig. Men jeg frykter at en slik uthenging vil ødelegge for rekrutteringa til barnevernet. Og dersom folk ikke vil jobbe i barnevernet vil det til slutt gå ut over ungene, sier Hartvigsen.