Steira tok sin første NM-tittel siden 2007

Kristin Størmer Steira kunne juble for NM-gullet idag.

Kristin Størmer Steira kunne juble for NM-gullet idag.

Artikkelen er over 6 år gammel

Tanajenta totalt overlegen på duathlon i NM. Mens Maria Grønvoll ikke stilte til start.

DEL

Kristin Størmer Steira fikk seg en etterlengtet opptur på dagens duathlon 15 kilometer med skibytte i NM på Lillehammer. Dermed tok hun sitt første NM-gull siden 2007, og sitt fjerde totalt.

På klassiskdelen hang hun fint med Astrid Uhrenholdt Jakobsen i snødrivet på Lillehammer, men like etter skibytte halvveis dro hun direkte til fra startblokkene, og bare 800 meter ut på skøytedelen ledet hun med utrolige 17,5 sekunder.

Den ledelsen økte hun bare utover løpet, og kom i mål i ensom majestet i mål. Nummer to ble Astrid Uhrenholdt Jakobsen, mens Heidi Weng slet seg inn til en hederlig bronsemedalje.

Inn på OL-laget?

NM-gullet betyr at Steira sannsynligvis gikk seg inn på OL-laget på distansen.

- I utgangspunktet var nok bare Kristin en reserve til denne distansen i OL, men nå utfordrer hun både Heide Weng og Astrid Uhrenholdt Jakobsen virkelig, påpeker langrennseksperten til NRK, Torgeir Bjørn til samme kanal.

Steira selv var storfornøyd med løpet.

- Dette var nok klart årsbeste for min, i allefall følelsesmessig, sier Steira selv til NRK etter løpet.

Hun var svært nervøs før start.

- Kroppen trengte en god gjennomkjøring. Det er lenge siden jeg har vært så nervøs for hvordan kroppen og beina skulle kjennes ut. Men jeg kjente fort at jeg hadde en god dag.

God timing

Steira legger ikke skjul på at toppformen kommer som bestilt.

- Jeg har ett mål i år, og det er det som skjer i februar i Sotsji (OL). At det begynner å løsne nå passer veldig bra, smiler Steira til NRK.

- Hva tror du om sjansene til å gå denne distansen i OL nå?

- Bestandig en vurdering som skal taes. Men jeg har gitt klar beskjed om at dersom det er distanse jeg virkelig har lyst til å gå, så er det duathlon, så er det opp til trenerne å ta ut laget, sier hun diplomatisk, og vel vitende om at hun leverte en svært sterk søknad på dagens NM-løp.

PS! Troms sitt beste kort Maria Grønvoll stilte ikke til start på dagens distanse på grunn av astaproblemene hun har slitt med så langt i NM. Beste løper fra Troms ble turnuslegen Berthe Svenkerud, som går for Kvaløysletta Skilag, med sin 27. plass.

Artikkeltags