I februar hadde tromsøværingene nesten dobbelt så mye sol som i juni - men nå snur det

HERE COMES THE SUN: Sola kommer i juli. Men juni måned blir det antakelig bunnrekord for antall soltimer. Her er et sjeldent solglimt sett fra Tromsdalen denne uka.

HERE COMES THE SUN: Sola kommer i juli. Men juni måned blir det antakelig bunnrekord for antall soltimer. Her er et sjeldent solglimt sett fra Tromsdalen denne uka. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det går mot bunnrekord i antall soltimer i Tromsø.

DEL

Det var faktisk flere soltimer i februar i år enn i sommermåneden juni i Tromsø. I årets andre måned var det 96 soltimer over byen.

– 27 juni har det vært 57.6 soltimer, noe som er skremmende lavt. Det var jo nesten dobbelt så mange soltimer i februar, forteller Kristian Gislefoss, statsmeteorolog til Nordlys.

– Dere har virkelig ikke hatt en god start på sommeren værmessig, legger han medfølende til.

Selv jobber han i Oslo, og kan fortelle om 25 varmegrader og sol.

– I morgen kan det faktisk bli opptil 33–34 grader på enkelte steder på Sørlandet.

Ny bunnrekord

Juni har med andre ord vært bra for de fleste andre enn dem som bor i nord.

Værprognosene tyder på at det ikke blir så mange flere soltimer i juni.

– Den gamle bunnrekorden er på 95.6 soltimer i juni, og den er fra 2006. Jeg kan nesten sikkert si at det blir ny bunnrekord i år, sier han.

Juli ser bedre ut

Solhungrige tromsøværinger kan trøste seg med at været ser betydelig bedre ut for første del av juli.

– Det er lovende værprognoser for Troms i uka som kommer. Det skjer ei endring i været i løpet av helgen, og det beste er nedbøren vil gi seg. Den har dere hatt nok av. På søndagen blir det stigende temperaturer, og det kommer et velfortjent høytrykk oppover, sier Gislefoss.

Det blir en god del sol i løpet av neste uke.

– Det er stort sommerpotensial, og det er bare å glede seg til å finne frem solbriller og shorts. Dere som har hatt så dårlig vær bør være ekstra nøye med solkremen siden dere nesten ikke har sett sol i år, sier han spøkefullt.

I løpet av søndagen kan det bli opp mot 20 grader i Nordland. I Troms vil det kanskje bli så varmt i løpet av onsdagen.

– Det ser jevnt over bra ut i hele Troms fylke. De varmeste temperaturene er nok å finne i indre deler. Nå er det bare å holde ut de siste dagene med dårlig vær, og nyte det gode været når det kommer. Man vet jo aldri når det forsvinner igjen....

Artikkeltags