Sommer i dag. Men nå har du dette i vente

VINTEREN PÅ LUR: Slik så det ut på Sørkjosfjellet i Nordreisa mandag for to uker siden. I dag er det sol og varme som råder, men høst- og vinterværet er på vei.

VINTEREN PÅ LUR: Slik så det ut på Sørkjosfjellet i Nordreisa mandag for to uker siden. I dag er det sol og varme som råder, men høst- og vinterværet er på vei. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Varme og sol i hele landsdelen søndag. Men utover uka kommer høsten for fullt.

DEL

Søndag 5. oktober bader store deler av landsdelen i sol. På Evenes lufhavn viste Meteorologisk institutts målestasjon hele 17,6 grader. I Bodø og Harstad var temperaturen 16 grader, og i Tromsø 15 på samme tid.

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Håvard Thorset, sier det ligger an til nye varmerekorder for oktober flere steder, blant annet i Bodø.

Går mot minusgrader

- Vi har et høytrykk som ligger over Kolahalvøya, det er alltid gunstig for Nord-Norge. I tillegg ligger et lavtrykk ved Island. Mellom her blir det sønnavind som blåser varm luft fra Mellom-Europa. Derfor blir det uvanløig høye temperaturer til oktober å være, sier Thorset.

Men det gjelder å nyte godværet mens det er her. Utover uka vil høsten på ny vise seg.

- Det er nok på det varmeste i dag. Så blir det relativt fint i morgen, men temperaturen synker gradvis i løpet av uka. Mot helga kan vi nærme oss minusgrader igjen, sier han.

- Siste rest

- Det blir fint vær i dag og i morgen og store deler av tirsdag. Det blir nok perioder med sol, store deler av uka, mye oppholdsvær og perioder med sol, særlig i begynnelsen av uka.

Men om sommeren ikke er over, er den i alle fall på hell.

- Det er nok siste rest av sommeren, men om vinteren kommer med en gang eller om det blir mer høstvær er vanskelig å si. Det blir ikke snøvær med en gang, men dette er siste rest av de sommerlige temperaturene, avslutter Thorset.

Artikkeltags