Sølvi blir ordfører

BLE?ENIGE: Sølvi Gunn Jensen kan innta ordførerstolen i Lyngen.

BLE?ENIGE: Sølvi Gunn Jensen kan innta ordførerstolen i Lyngen. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Over en kopp god morrakaffe ble de enige.

DEL

I går morges sa Karl Arvid Brose fra Senterpartiet ja til Sølvi Gunn Jensen. Dermed blir hun den første kvinne som kan sette seg i ordførerstolen i Lyngen. Karl Arvid kan på sin side sette seg ved hennes side i varaordførerstolen når det nye kommunestyret konstituerer seg 6. oktober.

I tillegg til varaordføreren får Sp også første vararepresentant til formannskapet. Fra før har de en fast plass der.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi nå er ferdig med forhandlingene og at vi ble enige med Senterpartiet. Vi har hatt et godt samarbeide i kommunestyret de siste åtte årene, sier Sølvi Gunn Jensen til Nordlys.

– Så i kveld åpner jeg ei flaske vin, og lager god mat. Og kanskje blir det noe attåt, ler historiske Sølvi Gunn Jensen.

Karl Arvid Brose bekrefter overfor Nordlys at et av tilbudene hans parti fikk, var å innta ordførerstolen etter Hans Karlsen. Noe mer om disse forhandlingene ønsker han ikke å gå nærmere inn på. Etter det Nordlys erfarer var det stor uenighet innen gruppa om hvem som skulle bli varaordfører, og om en del andre poster dersom de borgerlige fikk flertall ved hjelp av SP.

– Jeg synes forhandlingene med Arbeiderpartiet gikk greit. Det er klart at vi ønsker oss i en posisjon hvor vi får størst uttelling av vår politikk, sier Brose.

Samarbeidet med Arbeiderpartiet har fungert godt, og vi fant det mest formålstjenlig å fortsette med det. I tillegg til å få varaordføreren krevde Sp å få to plasser i det nye formannskapet. Men det kunne ikke Arbeiderpartiet gå med på. Dermed ble altså kompromisset at de får første vararepresentant. SP har, som i siste periode, to medlemmer i kommunestyret. Arbeiderpartiet har sju.

Flertallet i formannskapet består nå av Sølvi Gunn Jensen, Anette Holst og Stein Are «Pus» Olsen fra Arbeiderpartiet og Karl Arvid Brose fra Sp. Mandag skal mindretallet fordele posisjoner.

– Jeg regner med at hvert parti får en representant hver i formannskapet, sier Fred Skogeng i Høyre som må forlate varaordførerstolen.

Artikkeltags