Slipper eksamen

Skoleelever over hele landet jublet da de fikk vite at eksamen torsdag var avlyst på grunn av streiken i offentlig sektor.

Skoleelever over hele landet jublet da de fikk vite at eksamen torsdag var avlyst på grunn av streiken i offentlig sektor. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Skoleelever over hele landet jublet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I Sandnes kommune i Rogaland er sidemålseksamen ved tre ungdomsskoler avlyst. Totalt 575 kommunalt ansatte i Sandnes er tatt ut i streik, og en rekke skoler og barnehager holder torsdag stengt.

– Vi skulle hatt nynorskeksamen og slapp det. Jippi!

Gleden er ikke til å ta feil av hos tiendeklassingene Martine Moland, Stine Tønnessen og Ingvild Karlsen ved Giske ungdomsskole i Sandnes, som Aftenbladet har møtt.

– Nå drar vi til Ølberg-stranden, sier jentene.

Også ved Åretta ungdomsskole i Lillehammer kunne elevene nyte sola i stedet for å tenke på eksamen, melder NRK.

– Elevene som skulle hatt eksamen i sidemål, var ikke veldig lei seg, sier rektor Trine Skjellerudsveen.

– Det føles veldig bra, jeg er ingen stor fan av nynorsk, innrømmer avgangseleven Henrik.

Verken Utdanningsdirektoratet eller Kommunesektorens organisasjon (KS) har noen oversikt over hvor mange eksamener som er blitt avlyst på landsbasis.

– Ved skoler som er berørt av streiken avgjør kommunen for grunnskole og fylkeskommunen for videregående opplæring om og på hvilken måte undervisning og eksamen kan gjennomføres, opplyser Utdanningsdirektoratet på sin hjemmeside.

I tillegg til elever på ungdomsskoletrinnet og videregående, blir også studenter rammet av streiken. Ved Høgskolen i Bergen (HiB) er samtlige eksamener blitt avlyst, skriver BA. (ANB-NTB)

Artikkeltags