Universitetskantina i Kristiansand, som driftes av Studentsamskipnaden i Agder, valgte å markere samefolkets dag på en noe utradisjonell måte i dag. Ved å sette opp et skilt i kantina som annonserte følgende:

"SAMENES DAG - NYSTEKTE LAPPER KUN 10,-"

En av de mange som ble satt ut av skiltet var sykepleierstudenten Trude Frivåg Sæterstrand (30). Hun dokumenterte hendelsen ved å ta et bilde og legge ut på sin Facebook-profil, et bilde som siden har blitt delt og kommentert av svært mange.

- Visste ikke om jeg skulle le eller gråte

- Jeg tror det er uvitenhet som ligger bak, men når jeg så det visste jeg ikke om jeg skulle le eller gråte. Jeg måtte bare ta et bilde og dele det, sier hun til Nordlys.

Frivåg Sæterstrand sier hun har fått svært mange reaksjoner på bildet.

- Det er mange som tar det humoristisk, men også noen som føler det er fornærmende. Og jeg vet at hos andre som har delt bildet har reaksjonene vært sterkere

Vakte sterke reaksjoner

Og "markeringen" til kantina vakte da også etter hvert sterke reaksjoner - også overfor universitetskantina, forteller leder for kantinedriften til Studentskipnanden i Agder, Jon Egil Andersen, til Nordlys.

- Vi har mottatt henvendelser på skiltet i dag, og da vi ble gjort klar over dette valgte vi å fjerne det med det samme, sier Andersen, og fortsetter:

- Vi har hatt en tradisjon med å gjøre morsomme markeringer på merkedager, og her der det en av våre ansatte som har laget dette skiltet - godt uvitende om hva de har gjort. Men selv om vi har høy terskel for slikt internt, så har det altså her kommet helt feil ut, dessverre.

- Er dette en markering dere kommer til å vurdere å gjenta til neste år?

- Nei, det kan jeg love allerede nå at det ikke kommer til å bli gjort. Vi beklager sterkt det som har skjedd, og her er det ikke annet å gjøre enn å legge oss dundrende flate. Dette er noe som er gjort i ren uvitenhet og i beste mening, men som altså har kommet helt feil ut.