Slik klarte den lille kommunen å kapre fem nye innbyggere fra Italia

CIAO! Bestemor Adina er kommet på besøk for å hjelpe til med pass av Nicolò, Aurora og Giulia, slik at Italo og Greta får tid til å komme i orden i nye jobber og nytt hus.

CIAO! Bestemor Adina er kommet på besøk for å hjelpe til med pass av Nicolò, Aurora og Giulia, slik at Italo og Greta får tid til å komme i orden i nye jobber og nytt hus. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

VIDEO: Møt Italo Profeti og familien hans i ny video fra Gorm på tur.

DEL

Se video under artikkelen.

- Det er som å kjøre gjennom et landskap av mennesker, sier Italo Profeti mens vi cruiser avgårde mellom vakre hus og gårder på Dyrøya.

Han skildrer forskjellen mellom å bo i en by, omgitt av naboer man ikke kjenner, og i ei lita bygd hvor ingen er helt fremmed for hverandre.

48-åringen og hans kone Greta er på vei hjem til huset de nylig har kjøpt på øya. Der venter tre små barn, en hund, to katter og bestemor fra Italia som er kommet på besøk for å hjelpe familien i en travel tid.

Falt pladask

For et år siden bodde den italienske familien i en anonym leilghet i Alveveien i Tromsø. En dag i mars 2011 kikker Italo på den digitale oppslagstavla til Universitetet i Tromsø der han studerer psykologi. Han finner en invitasjon til "Fox '11" på Rica Ishavshotell.

Det handler ikke om en amerikansk TV-nyhetskanal. Det er Dyrøy kommune, som har en rev i kommunevåpenet, som inviterer til et arrangement for rekruttering av nye innbyggere.

Noen dager senere tar Italo og Greta hurtigbåten til Brøstadbotn. De er invitert til omvisning og orientering om hva kommunen kan by på av arbeid, boliger og fritidsaktiviteter. Det italienske paret faller pladask.

Kjøpte gård

Under oppholdet i Dyrøy blir Italo og Greta vist flere boliger som er til salgs. De faller for et gammelt hus på Dyrøya, en halv times kjøretur fra kommunesenteret. I løpet av høsten er de på flyttefot. Det gamle huset blir påbygd og renovert. Samtidig venter de to sitt tredje barn. Dyrøy kommune kan glede seg over fem nye innbyggere.

- Og planen vår er å lage ett barn til. Da blir vi familien GIGANT. Nå er vi Greta (38), Italo (48), Giulia (2), Aurora (3) og Nicolò (5 mnd) Vi mangler bare en Thea eller en Thomas, ler Italo.

Greta er lege og ansatt som fastlege i Dyrøy og Sørreisa. Hun jobber også med en avhandling til doktorgrad i psykiatri. Italo har studert design, IT, pedagogikk og psykologi. Han har fått jobb som leder for et kommunalt prosjekt i skjæringspunktet mellom IT og helse.

I denne videoreportasjen besøker vi Italo og Greta hjemme og på jobb. Bli med Gorm på tur til den italienske familien i Dyrøy.

</div></p> <p> <b><a href="http://vimeopro.com/user2878866/gorm-pa-tur">Se alle vidoene fra GORM PÅ TUR </a></b> </p> <p> SE OGSÅ: <a href="https://bed.api.no/api/acpece4/v1/document/1-79-5994198"> Til skolen med traktor, ferge og spark </a> </p></div>

Artikkeltags